Frank Reich nyilatkozott Andy Dalton közelgő Seattle-i pályára lépéséről

Miután Bryce Young (boka) nem tud pályára lépni a Seattle ellen, Frank Reich péntek délután kommentálta az egyértelmű lépést. A veterán irányító Andy Dalton veszi át a Panthers támadásának irányítását a 3. héten, amikor nyugatra utaznak a Seahawks elleni meccsre.

 

“Bárcsak Bryce is ott lenne, hogy megkapja ezt a tapasztalatot és lehetőséget, hogy ezt a meccset átélje.” mondta Reich. “De Andy már volt ott korábban is, és jól teljesített. De egy jó csapat ellen lépünk pályára. Az év elején vagyunk, mindenki fel lesz tüzelve. A szurkolóik is fel lesznek pörögve, mint mindig. De Andy tapasztalata mindenképpen segíteni fog.”

Dalton egész héten az első csapattal dolgozott, és Reich és a stáb bizakodóan nyilatkozott a teljesítményéről, mióta itt van.

“Ez a srác magas szinten gyakorol.” mondta Reich. “Ahogyan dobja a labdát, ahogyan végigdolgozza a feladatokat, ahogyan kezeli a műveletet. … Az első naptól kezdve azt mondtam: ‘Ez a srác érdemes a kezdő posztra.’ Tudjátok, hogy ezt mondtam végig. Véleményem szerint a 32 legjobb irányító között van. Nagyon örülök, hogy ilyen helyzetekben is itt van nekünk. Nagyon jó hete volt az edzéseken. És alig várom, hogy lássam játszani.”

Young a héten minden edzést kihagyott bokasérülés miatt, amelyet Reich rándulásnak minősített. A sérülést egy ismeretlen időpontban szenvedte el a Panthers hétfő esti, Saints elleni veresége során. A sérülés ellenére tovább játszott.

“Minden játékos – valószínűleg mindenki átesett már egy bokaficamon, különböző ficamokon, meg ilyeneken.” mondta Reich. “Biztos vagyok benne, hogy a meccs alatt egyre rosszabb lett. És amikor már nem mozogsz, akkor tényleg felüti a fejét. De elismerésem Bryce-nak, nagyon jó úton halad.”

Reich elmondta, hogy várhatóan 1-2 héten belül felépül a sérülésből. És amint Young visszatér, ő lesz a kezdő.

“Szerintem Bryce jól teljesített ezen a héten.” mondta Reich. “Optimista vagyok, hogy jó úton halad, és bármikor is legyen az, vissza fog térni. És amikor visszatér, ő lesz a mi emberünk. És készen fog állni a bevetésre.”

Ami ezt a hetet illeti, Dalton a hosszú pályafutása során 162 kezdő meccset könyvelhetett el, és azért hozták ide, hogy tapasztalt jelenlétet biztosítson az irányítói szobában.

Ezen a héten Jake Lutont is felhozzák a gyakorló csapatból, mint a második számú irányítót. Luton a héten került a gyakorló csapatba, de van tapasztalata a támadójátékkal kapcsolatban, mivel az edzőtábor nagy részét a csapattal töltötte.

“Jake-kel kapcsolatban jó érzéseim vannak.” mondta Reich. “Itt volt az edzőtáborban, nagyon okos srác, ismeri az offense-t, jó a kapcsolat a szobában. És ez is fontos. Nagyon bízom Jake-ben, és örülök, hogy itt van.”

A csütörtöki sajtótájékoztatón Dalton világosan elmondta a szándékait, amennyiben ő vezeti a Panthers támadójátékát.

Dalton szigorúan csak egy szerepjátékos, amíg Young felépül, és ez teljesen rendben van a számára. Mindig is ez volt a küldetése.

“A célom a győzelem.” válaszolta, amikor a vasárnapi lehetséges szerepéről kérdezték. “Különösen itt, ez Bryce dolga. Nem azért vagyok itt, hogy ezt versennyé, valamilyen dologgá tegyem. Azért vagyok itt, hogy segítsek a csapatnak.”

Reich szerint Young eléggé előrehaladt a felépülésében ahhoz, hogy képes lesz elutazni Seattle-be, még ha nem is fog játszani. És ha Young így folytatja, “van rá esély”, hogy a 4. héten a Vikings ellen már játszhat.

Forrás:

Panthers Hungary

panthershungary.com