Peyton Manning a legjobban kereső játékos

Peyton Manning megkötötte új szerződését az Indinapolis Colts csapatával és Ő lett az NFL legjobban kereső játékosa. Peyton Manningnek lejárt volna a szerződése és így szabadon igazolhatott volna más csapathoz. Ezzel a lehetőséggel azonban senki sem számolt, hiszen lehetetlen lett volna az élő Colts legendát elcsábítani Indianapolisból. De hogy erre még csak gondolhasson senki a csapat tulajdonosa, Jim Irsey a lockout időszaka alatt Franchise Tag-el látta el a játékost (erre volt lehetőség, míg szerződés tágyalásra nem). Ez azt jelenti, hogy a klub önkényesen meghosszabbíthatja játékosával egy évig a szerződését, aminek viszont ára is van, hiszen az adott poszton szereplő öt legjobban kereső játékos fizetésének átlagát kell megadni neki, vagy pedig az adott játékos előző évi fizetésének 120%-át attól függően, hogy melyik a nagyobb.

(nfl.com)

Peyton Manning egy öt éves, 90 millió dollár értékű szerződést kötött a Colts-al. A következő három évben 23 millió dollárt fog keresni, majd az utolsó kettőben pedig 21 milliót. Így a liga történetének egyedüli négyszeres MVP díjas játékosa lett a legjobban kereső játékosa. Jim Irsay korábban kijelentette, hogy a legjobban fizetett játékossá teszi irányítóját és be is váltotta ígéretét. Eddig a New England Patriots irányítója Tom Brady volt a legjobban kereső, aki tavaly kötött egy négy éves 72 millió (18 évente) dollár értékű szerződést.

Peyton Manning eddig 13 évet töltött el az NFL-ben és még soha nem hagyott ki egyetlen mérkőzést sem. 13 év alatt 208 alapszakasz mérkőzésen lépett pályára amiken 399 TD passzt szerzett és 54.828 yardot passzolt.