A Colts kirúgta Polianékat

Az előző csapatoktól eltérően Indianapolisban nem a vezetőedző menesztésével kezdték a hetet. Indianapolis Colts tulajdonosa Jim Irsay korábban megígérte, hogy csapata új útra tér. Igéretét már hétfőn el is kezdte betartani.

A Colts menesztette az alelnököt Bill Poliant és a general manager Chris Poliant 2-14-es alapszakaszért. Várhatóan Jim Caldwell vezetőedzőre is hasonló sors fog várni a harmadik szezonját követően.

Caldwell rögtön első évében Super Bowlt játszott csapatával, majd tavaly is a rájátszásba jutott. Peyton Manning sérülése azonban mindent megváltoztatott. Ebben az évben bebizonyosodott, hogy az egész ligában Manning a csapata legfontosabb láncszeme. Bármely másik csapat, bármelyik játékosának kiesését könnyebben feldolgozza.

Azonban csak erre mégsem lehet az edzőnek hivatkoznia. Ez egy nagyon fontos időszak a Colts életében. Peyton Manning a jövő évben visszatér és a csapaté az első választás joga (természetesen mind a hét körben). Az amúgy sem gyenge keretet már csak a draftokkal is hamar meg lehet erősíteni. Azonban ehhez gyorsan dönteni kell a vezetőedző személyéről.

Tipp a jövőre: A Colts nemrég rúgta ki defensive koordinátorát Larry Coyer-t akinek helyét elfoglalhatná a ma menesztett Steve Spagnuolo és a vezetőedző Bill Cowher a Pittsburgh volt mestere.

(nfl.com)