Mike Mularkey a Jacksonvile Jaguars új edzője

A korábbi Atlanta Falcons offensive koordinátor Mike Mularkey lett a Jacksonville Jaguars új vezetőedzője. A hír a csapat tegnap este hozta nyilvánosságra és a mai napon bemutatják az új vezetőedzőjüket.

Mularkey jó viszont ápol a Jaguars general managerével Gene Smith, így kezdettől fogva a fő esélyesnek számított Jacksonvilleben. Az Atlanta Falcons a múlt hét végén befejezte idei szezonját, miután kikapott a New York Giantstől. A mérkőzésen a Mularkey által edzett támadó alakulat egyetlen szerzett pontot sem tudott felmutatni.

Korábban a Buffalo Billsnél töltötte be a vezetőedző posztot. 2004-ben nevezték ki két éve alatt 14-18-as mérleggel zárt a Billsnél. 2008-től az Atlanta Falcons támadó koordinátora és Matt Ryan mentora volt. A Jaguarsnál remélik, hogy az újonc irányító Blaine Gabbert feljlődését is nagyban segíteni tudja.

Az ideiglenes vezetőedzőt Mel Tuckert (korábbi Jaguars védelmi edző), a Carolina Panthers offensive koordintorát Rob Chudzinskit, a New York Jets offensive koordinátorát Brian Schottenheimer és a  Denver Broncos offensive koordinátorát Mike McCoyt is meghallgatták a poszttal kapcsolatban. A nevezek alapján látszik, hogy főleg a támadó edzőként részesítették előnyben. Shahid Khan a csapat új tulajdonosa korábban ki is jelentette, hogy egy támadó mentalitású edzőt képzel el a csapat élén. Az utóbbi 12 szezonban 10 alkalommal nem jutott Play Offba. Most Mularkayre vár a feladat, hogy ismét rájátszásba vezesse a csapatot.

(nfl.com)