A Baltimore Ravens nyerte a védelmek harcát!

Eldőlt, hogy a Baltimore Ravens lesz a New England Patriots ellenfele az AFC főcsoport döntőjében, ugyanis Ed Reedék 20-13-ra legyőzték a Houston Texanst.

A Houston Texans remekül kezdte a Baltimore Ravens elleni mérkőzést. A kezdőrúgás után Danieal Manning a hazaiak 41 yardos vonaláig hordta vissza a labdát. A kiváló kezdés után a Texans támadássorozata nagyon akadozott, ennek köszönhetően nem szereztek touchdownt, igaz Neil Rackers 40 yardos mezőnygóljával megszerezte a vezetést. A Ravens egy gyenge drive után puntra kényszerült. A rúgás után a Houston visszahordója, Jacoby Jones egy gyermeteg hibát követett el. A fair catch helyett hozzáért a felpattanó labdához, ezzel játékba hozta a ”bőrt”. Jones megpróbálta kijavítani hibáját, de a szabad labdát Jimmy Smith kaparintotta meg, így ismét Joe Flacco-ék következtek.

A fumblet könyörtelenül kihasználta a Ravens. Flacco 1 yardos TD passzt adott Kris Wilsonnak. A Houston egy kilátástalan támadást vezetett, míg a Ravens tovább növelte előnyét. Billy Cundiff 48 yardról értékesítette field goal kísérletét. Érdekesség, hogy a driveban a hazaiak majdnem elveszítették a labdát. Flacco kezéből Brooks Reed ütötte ki a labdát. A QB szerencséjére a szabad játékszert Ben Grubbs szerezte meg. A mezőnygól után a Texans-nak és a Ravens-nek is volt egy-egy reménytelen támadássorozata. Valamivel több mint három perccel a negyed vége előtt a Houston irányítója, T.J. Yates eladta a labdát. Az interceptiont Lardarius Webb jegyezte. A szerzett labdát kihasználta a Ravens. Anquan Boldin egy 10 yardos TD elkapást mutatott be.

Az első negyedhez hasonlóan a másodikat is pontokkal kezdte a Houston Texans. Neil Rackers ezúttal 33 yardról rúgta be mezőnygól kísérletét. A második felvonásban a Baltimore első támadássorozata nem volt sikeres. A Houston, azonban folytatta a felzárkózást. A Texans driveja egy Arian Foster futással vette kezdetét. Érdekesség, hogy a Baltimore vezetőedzője John Harbaugh challenget kért, mondván a futó kilépett a pályáról. Mivel nem találtak döntő bizonyítékot arra, hogy Foster kilépett a pályáról, így a Texans folytathatta támadását a Baltimore 42 yardos vonaláról.

A drive végén ismét a running back volt a főszereplő. Foster egy 1 yardos touchdown futást mutatott be, ezzel és Rackers extra pontjával a Houston 17-13-ra felzárkózott. A Ravens egy 8 játékból álló, 39 yardos támadássorozatot vezetett, amelynek végén a Baltimore-nak puntolnia kellett. Yates letérdelt, így véget ért az első félidő, amelyet 17-13-ra a Baltimore nyert meg.

A harmadik felvonásban nem szereztek pontokat a csapatok, igaz több érdekes dolog is történt. A Ravens első drivejában egy gyönyörű sacket mutatott be Brooks Reed. A Houston valamivel több mint egy perc után átadta a támadás lehetőségét a Ravens-nek. A hazaiak driveját ismét egy sack tette emlékezetessé. Ezúttal az újonc J. J. Watt vitte földre Flaccót. A vendégek egy 8 play-ből álló, 46 yardos támadássorozatot vezettek, amelynek végén Rackers 50 yardos mezőnygól kísérlete rövid volt, a kapufáról lepattant a labda.

A Baltimore következő támadása volt a legizgalmasabb drive a felvonásban. A hazaiak passzokkal, futássokkal és Manning büntetésével szépen lassan haladtak előre. Négy yardra a Houston end zonejától a Ravens majdnem eladta a labdát. Ray Rice nem tudta megfogni Flacco átadását, majd a labda elpattant tőle. A szabad játékszert pont mint az első negyedben Ben Grubbs kaparintotta meg, így folytathatta a támadást a Ravens, amely Rice ezúttal sikeres futásával 1 yardra került a gólvonaltól. A Texans emberfelettit nyújtva kivédekezte, sőt pontot sem kaptak, ugyanis Flacco-ék negyedikre is megpróbálták teljesíteni az 1 yardot, de nem sikerült nekik. Az utolsó negyedre 17-13-mal fordultak a csapatok.

Az utolsó játékrészben a Houston mindent megtett a győzelemért, de a Ravens védelmével nem tudott mit kezdeni a vendég csapat. A felvonás 9. percében Foster kezéből kiütötte a játékszert Haloti Ngata. A szabad labdát az első negyedben hatalmasat hibázó Jacoby Jones szerezte meg. Sokáig nem támadhatott a Texans, ugyanis Yates passzát Lardarius Webb lehalászta. A szerzett labdából pontokat szerzett a Baltimore. Billy Cundiff 44 yardos mezőnygóljával kialakult a 20-13-as végeredmény. A mérkőzés végéig a találkozón fantasztikus teljesítményt nyújtó Ed Reed (Baltimore) is szerzett egy interceptiont. Összességében a Baltimore Ravens megérdemelten jutott tovább.

Irányítók:
Baltimore Ravens: Joe Flacco 27 kísérlet/14 sikeres 176 yard; 2 Touchdown; 97.1 passer rating
Houston Texans: T.J. Yates 35 kísérlet/17 sikeres 184 yard; 3 Interception; 28.8 passer rating
A legjobbak:
Futók:
Baltimore Ravens: Ray Rice 21 futás; 60 yard
Houston Texans: Arian Foster 27 futás; 132 yard; 1 Touchdown
Elkapók:
Baltimore Ravens: Anquan Boldin 4 elkapás; 73 yard; 1 Touchdown
Houston Texans: Andre Johnson 8 elkapás; 111 yard
Védelmek:
Baltimore Ravens: 64 Szerelés; 4 Fumble; 2 Interception
Houston Texans: 75 Szerelés; 5 Sack; 2 Fumble

(sport365.hu)