Aaron Rodgers és Drew Brees - 2011 NFL Hungary Alapszakasz MVP (videó)

Az NFL Hungary szerint az idei alapszakasz MVP-je, a legértékesebb játékosa Aaron Rodgers (Green Bay Packers) és Drew Brees (New Orleans Saints). Megosztott első hely született a két irányító közt. A második helyen a New England Patriots irányítója Tom Brady, míg a harmadik helyen a Detroit Lions irányítója Matthew Stafford végzett. Természetesen ez csak az oldal véleménye.

A két irányító az alapszakasz során rendkívül kiemelkedő játékot nyújtott. Ha Rodgers kapja akkor mindenki jogosan felteheti a kérdést, hogy miért nem Brees. Ha pedig Brees a legértékesebb akkor pedig miért nem Rodgers. A megosztott MVP cím nem példa nélküli az NFL-ben. Legutoljára 2003 osztottak megosztott alapszakasz MVP díjat, akkor Peyton Manning és Steve McNair volt a legértékesebb játékos. 1997-ben Brett Favre és Barry Sanders, míg 1960-ban Norm Van Brocklin és Joe Schmidt kapta megosztva a díjat.

1. Aaron Rodgers, a tavalyi Super Bowl MVP, a bajnoki címvédő Green Bay Packers irányítója az alapszakasz mérkőzések során 122.5 QB Rating (irányító mutatót ért el ami ligarekord). 4.643 yardot, 45 touchdownt-t és csak 6 interceptiont passzolt. Továbbá 257 futott yardot szerzett csapatának a 15 pályára lépése során. Drew Brees, a korábbi Super Bowl MVP, a New Orleans Saints irányítója első helyét hihetetlen számú passzolt yardjának köszönheti. A hihetetlen az egész pontosan 5.476 yard amivel megdöntötte Dan Marino megdönthetetlennek hitt egy alapszakaszon belüli 5.084 passzolt yardját. Brees 46 touchdownt és 14 interceptiont passzolt. Továbbá 86 futott yardot szerzett. 110,6 QB Rating-el zárta az alapszakaszt.

2. A második helyen a New England Patriots, 3-szoros Super Bowl győztes irányítója, Tom Brady végzett. Brady is megdöntötte Dan Marino egy alapszakaszon belül passzolt 5.084 yardos rekordját 5.235 passzolt yardal. Azonban ez feledésbe merült hiszen Brees még nála is több yardot passzolt és így Ő az új rekorder, azonban fontos megemlíteni. Brady 39 touchdownt és 12 interceptiont passzolt. Továbbá 109 futott yardot szerzett. 105,6 QB Rating-el zárta az alapszakaszt.

3. A harmadik helyet a Detroit Lions irányítója, a 2009-es Draft első választottja, Matthew Stafford szerezte meg. Stafford vezetésével a Lions 1999-et követően bejutott a rájátszásba. Az első két NFL-es szezonjához képest idén mind a 16 alapszakasz mérkőzésen pályára tudott lépni. Idei évében nem hátráltatták sérülések. Stafford 5038 yardot, 41 touchdownt és 16 interceptiont passzolt. Továbbá 78 futott yardot szerzett. 97,2 QB Rating-el zárta az alapszakaszt.

AARON RODGERS

DREW BREES

TOM BRADY

DETROIT LIONS 2011 ALAPSZAKASZ