Jeff Saturday a visszavonulását fontolgatja

Az Indianapolis Colts veterán centere Jeff Saturday a visszavonulásán gondolkodik. Erről az "Indianapolis Star-nak" adott interjújában beszélt. Saturday 13 éve játszik az NFL-ben és mindvégig a Colts játékosa volt. A centert aggasztják a klubbnál folyó változások (főleg a kirúgások).

Saturday a North Carolinara járt és miután nem kellt el a drafton 1999-ben a Colts leigazolta. 2000 óta számít kihagyhatatlan kezdőjátékosnak. Saturday-el a csapat 127-65-es alapszakasz és 9-9-es rájátszás mérleggel rendelkezik. Peyton Manning szinte öszes mérkőzésén Jeff Saturday volt a center, neki is nagyban köszönhető a Super Bowl győzelem.

A tegnapi napon az új general manager menesztette Jim Caldwellt a csapat vezetőedzőjét. Caldwell régóta a Colts kötelékéhez tartozott (korábban mint asszisztens) és nagyon jó viszonyt ápolt a játékosokkal. Január elején a csapat menesztette a Bill és Chris Poliant is. A változások és menesztések miatt gondolkodik Saturday a visszavonuláson.

Saturday a rutinos játékosok közé tartozik akinek a szerződése a szezon végén lejár. Így szabadon dönthet visszavonulásáról. "Aggódok a Coltsnál zajló események miatt" - állt a center nyilatkozatában. "Nem tudok mit mondani, egyszerűen lesokkoltam, ezt azért mondom mert az utóbbi (10) években nem csak az edzőm volt, hanem a barátom is. Ez kemény játék, főként ha a dolgok rosszra fordulnak és most ilyen helyzetben vagyunk" - áll Saturday nyilatkozatában. Jeff Saturday mellet Jerraud Powers, Anthony Castonzo és Robert Mathis is kifejezte csalódottságát Caldwell menesztésével kapcsolatban.

(nfl.com és indystar.com)