Spagnuolo a Saints védelmi koordinátora

A tegnapi napon bejelentették, Steve Spagnuolo a New Orleans Saints defensive koordinátora. A szerződést még nem írta alá, de a mai napon ez is meg fog történni. Gregg Williamst váltja a poszton aki St. Louisba távozott.

A korábban defensive koordinátorként a New York Giants-el Super Bowlt nyerő Steve Spagnuolo 2009-ben vette át a Rams vezetőedzői posztját. A szakértők a mai napig egyetértenek abban, hogy a Super Bowl győzelmet neki és az általa vezérelt védelemnek köszönheti a Giants. Az első szezonjában 1-15-ös mérleget produkált. A tavalyi szezonban már 7-9-es mérleget ért el amivel majdnem rájátszásba jutott. A tavalyi utolsó fordulóban a Seattle Seahawksal játszottak egy ki-ki meccset. Mivel a Seahawks nyerte a találkozott az NFL történetében elősször negatív mérleggel jutott a rájátszásba.

A Spagnuolo vezette Rams védelem az idei alapszakaszban csak a 22.-ik volt. Azonban volt egy Saints-Rams mérkőzés a szezonban amit hatalmas meglepetésre a Rams nyert. Azon a mérkőzésen 6 alkalommal sackelték Drew Breest és két interceptiont szereztek.

Korábban viszont a New York Giantsnél ligaelit védelmet hozott össze. Minden statisztikában benne voltak a TOP 10-ben. 2007-ben a védelem ligaelső volt 53 sack-el, míg 2008-ban hatodikok 42-vel.

(nfl.com Jason La Canfora NFL Network)