Brees maradni akar

Egy tegnapi nyilatkozatában Drew Brees kifejtette, hogy megdöbbenne ha nem sikerülne megállapodni a New Orleans Saintsel. Korábbi hírek szerint évi 18 millió dolláros szerződésben gondolkodnak. Maradásának egyetlen akadálya a fizetési sapka lehet csak. A most lejáró hat éves szerződése alapján 60 milliót keresett. Így látszik, hogy az egy évre jutó 10 milliót kellene majdnem megduplázni.

A tavalyi évben Reggie Bushnak pont a fizetési sapka miatt kellett távoznia. A korábbi kedvenc fizetése problémát okozott a csapatnak mert maradt "mozgásterük" a fizetési sapkában. Igaz a tavalyi játéka is messze elmaradt a korábbi években mutatott teljesítményétől. Bár megdöbbentő lenne, ha emiatt kellene Breesnek távoznia. Valószínűleg (biztosra vehetjük) az irányító fizetés emelését be tudják majd szorítani.

Brees az idei szezonban megdöntötte az egy alapszakaszban passzolt legtöbb yard rekordját. Az rekord most már 5.476 yard egy alapszakaszban. Továbbá 71.2% pontossággal passzolt és vezetésével a Saints támadóalakulata 7.474 yardot szerzett ami szintén új rekord a ligában.

Nem Brees az egyetlen kulcsjátékos a szenteknél aki szabadügynökké válhat. A Pro Bowler guard Carl Nicks továbbá két elkapó Marques Colston és Robert Meachem szerződése is lejár az offseasonban. Közülük viszont lehet, hogy már távozni fog valaki.

(nfl.com)