DeSean Jackson franchise taget kap

A Philadelphia Inquirer értesülései szerint amennyiben nem sikerül megegyezni DeSean Jacksonnal a csapat franchise taget helyez rá. Tehát ha nem sikerül a Philadelphia Eaglesnek megegyezni Pro Bowler elkapójával március 5.-ig akkor a csapat magához láncolja játékosát. Nem akarják "kiengedni" a szabadügynök piacra inkább egy franchise taggel bebiztosítják, hogy a jövőben el tudják tradelni Jacksont ha végképp nem akar maradni.

A franchise tag lehetőséget ad a csapatnak, hogy egy játékosukat magához láncolják, de ennek a megolásnak ára van. Az adott poszton szereplő öt legjobban kereső játékos átlagát kell venni vagy az adott játékos előző évi fizetésének 120%-t kell megadni a tag-el ellátott játékos számára (a két lehetőség közül azt kell venni amelyik magasabb).

Az Inquirer értesülései szerint az ez évi wide receiver franchise tag 9.5 millió dollárros fizetést garantált a játékosnak egy évig. Tavalyi szezonra 9 millió dollár volt az értéke. Jacksonnak az alapszakaszban 58 elkapással 961 yardot és 4 touchdownt szerzett. Elakpásaival átlagosan 16.6 yardot szerzett ami újonc éve után a legrosszabb. Tavaly átlagosan 22.5 yardot szerzett ami majdnem 6 yardal jobb az ideinél.

(nfl.com)