Samuel Philadelphiában akarja folytatni

A cornerback Asante Samuel szeretne jövőre is a Philadelphia Eagles csapatában játszani. A mai napig azonban még nem kapott egyértelmű jelzést a csapattól, hogy ez így is lesz. A wide receiver DeSean Jackson mellett Samuel megtartása okozza a legnagyobb fejtörést Philadelphiában. Igaz az már kiderült, hogy Jackson biztosan maradni fog, ha szükséges még franchise taget is alkalmaznak.

Samuel maradásának egyik problémája a szerződése. A háromszoros All Pro játékos a következő szezonban 8.4 millió dollárt fog keresni és (minden juttatással együtt) 9.5 millió dollárt foglal el a fizetési sapkában. A másik problémája pedig az Eagles tavalyi cornerback bevásárlása. Az offseasonban a Kevin Kolb trade részeként megszerezték Dominique Rodgers-Cromartie-t és szabadügynökként leigazolták Nnamdi Asomugha-t.

A jelenleg 31 éves játékos 9.-ik NFL szezonját fejezte amelyből (eddig) négy éven keresztül volt az Eagles játékosa. Az tavalyi alapszakaszban 34 tackle és 3 interceptiont szerzett. Továbbá volt egy kierőszakol fumbleja is. A négyszeres Pro Bowler karrierje során 45 interceptiont szerzett ami a legtöbb az aktív játékosok között.

(nfl.com)