Szabadügynökök: Philadelphia Eagles

A Philadelphia Eagles nagyon jól áll lejáró szerződésű játékosokkal kapcsolatban, hiszen csak 12 jtáékosnak jár le a kontraktusa márciusban, akik közül mindössze ketten számítanak kezdőnek. A wide receiver DeSean Jackson és a guard Evan Mathis.

A Philadelphia Inquirer értesülései szerint amennyiben nem sikerül megegyezni DeSean Jacksonnal a csapat franchise taget helyez rá. Tehát ha nem sikerül a Philadelphia Eaglesnek megegyezni Pro Bowler elkapójával március 5.-ig akkor a csapat magához láncolja játékosát. Nem akarják "kiengedni" a szabadügynök piacra inkább egy franchise taggel bebiztosítják, hogy a jövőben el tudják tradelni Jacksont ha végképp nem akar maradni.

Az Inquirer értesülései szerint az ez évi wide receiver franchise tag 9.5 millió dollárros fizetést garantált a játékosnak egy évig. Tavalyi szezonra 9 millió dollár volt az értéke. Jacksonnak az alapszakaszban 58 elkapással 961 yardot és 4 touchdownt szerzett. Elakpásaival átlagosan 16.6 yardot szerzett ami újonc éve után a legrosszabb. Tavaly átlagosan 22.5 yardot szerzett ami majdnem 6 yardal jobb az ideinél.

Érdemes megemlíteni, hogy Vince Youngnak is lejár a szerződése. A szebb napokat is megélt irányító az Eaglesben csak Michael Vick cseréjének számított. Csak akkor kapott játéklehetőséget, ha Vick sérült volt, de akkor is nagy versenyben állt Mike Kafkával. Hat mérkőzésen szerepelhetett az Eaglesben (3-szor volt kezdő). 866 passzolt yardot, 4 touchdownt és 9 interceptiont szerzett, ami nem túl fényes teljesítmény. Mindent összevetve túl drága lenne Youngot még egy évig a kispadon tartani.

A teljes lista megtekintéséhez kattints a továbbra.

QB Vince Young

RB Ronnie Brown

FB Owen Schmitt

WR DeSean Jackson

WR Steve Smith

OT King Dunlap

OG Evan Mathis

DE Victor Abiamiri

DE Juqua Parker

DT Antonio Dixon

DT Derek Landri

DT Trevor Laws