Grigson és Pagano a Colts kezdő irányítóján gondolkodik

Új GM, új edző, nincs gond! Régóta ismert tény, hogy az Indianapolis Colts háza táján a legfontosabb kérdés Peyton Manning jövője. Ryan Grigson kevesebb mint két hónapja a Colts general managere. Ez az első general manageri megbízása. Chuck Pagano pedig újonc vezetőedző. Tegnaphoz képest két hét múlva a franchise jövőjét döntően befolyásoló kérdést kell majd meghozniuk. Azaz mi legyen a No. 1.-es quaterback-el.

Indianapolisban most kezdődött az NFL Scouting Combine, de a legnagyobb érdeklődés még most is is Manninget kíséri. Mindenki másként látja a jövőt. Valaki szerint mindeféleképpen meg tartani, valaki szerint ennyi volt és 14 év után különválnak az útjaik. De a végső kérdés úgy néz ki, hogy a csapat tulajdonosa Jim Irsay miként ítéli meg a helyzetet.

Grigson szerint orvosi szempontból kell megvizsgálni a kérdést. Egészséges vagy sem, megtartsuk vagy inkább engedjük el a roostre bónusz miatt? Merült fel a kérdés már hónapok óta és eddig senki sem mert egyértelműen nyilatkozni ez ügyben a döntéshozók közül. A lényeg a lényeg március 8.-i fordulópont lesz a Colts franchise történelmében, akár milyen döntés is születik. Senki se hagyja magát hamis illúzióba kergetni, ez egy kőkemény és rideg üzleti döntés lesz. A múlt nem fog számítani.

Nem csak Manning jövője kérdéses a csapatnál. Egész pontosan három kezdő játékosnak jár le a szerződése márciusban. Mindhárom játékos 30 felett van és csak a Colts színeiben léptek pályára az NFL-ben. Robert Mathis, Jeff Saturday és Reggie Wayne jövője is Peyton Manning visszatérésétől illetve maradásától függ. A szakértők szerint ha Andrew Luck lesz jövőre a Colts kezdő irányítója akkor új játékosokkal veszik körbe, akikkel "együtt nőhet fel", mint Manning az említett hármassal.

(nfl.com)