A Browns szerződést hosszabbított D'Qwell Jacksonnal

A Cleveland Browns csapata szerződést hosszabbított linebackerével D'Qwell Jacksonnal. Jackson szerződése heteken beül lejárt volna. A hírt ma jelentették be.

Jason La Canfora az NFL Network munkatársának értesülései szerint Jackson egy ötéves szerződést kötött csapatával. A következő öt évben átlagosan évi 8.5 millió dollárt fog keresni. A garantált fizetése erre az öt évre 19 millió dollár. Amennyiben nem sikerült volna megegyezésre jutniuk a Browns minden bizonnyal franchise taget alkalmazott volna.

Jacksonnak az alapszakaszban 158 tackleje és karrier rekordot jelentő 3.5 sackje volt. Jackson idén tért vissza miután kihagyni kényszerült a 2009 szezon nagy részét és a 2010 szezon egészét. Második helyen végzett a "Comeback Player of the Year Award (az év visszatérő játékosa)" választáson a Detroit Lions irányítója Matthew Stafford mögött.

A 28 éves Jackson 6 éve játszik az NFL-ben és mindvégig a Cleveland Browns játékosa volt. A 2006 draft második körében választották ki. Karrierje során 565 tackleje, 6.5 sackje és 5 interceptionje van. Mivel a linebackerrel sikerült megegyezni a Brownsnak így valószínűleg ismét (egymást követő második évben) a kicker Phil Dawson fogja kapni a franchise taget.

(nfl.com és Jason La Canfora NFL Network)