Robert Griffin III lehet a Rams első körös választása

A St. Louis csapata megnyerte a lottót. Legalábbis ilyen kezdéssel indított egy írást az nfl.com. A hétvégén a Scouting Combine-on bemutatta tudását a Heisman Trophy győztes Robert Griffin III. Igaz, hogy nem dobott RG3, de minden amit csinált az szenzációsan sikerült. Egyre inkább hihető, hogy a draft második választottja lesz. Korábban volt egy bejegyzésünk (kattints ide az eléréséhez) ami ezt a helyzetet vizsgálta meg egy kicsit.

De még mielőtt elbízzák magukat a Rams szurkolók lehet, hogy soha nem fog játszani a Rams csapatában. A második választással csak az értékét akarják növelni és egy tradehez felhasználni. A Cleveland Brownst, a Washington Redskinst és a Miami Dolphinst is érdekli a Baylor irányítója. Mindhárom csapatnak szüksége van egy "franchise arc" játékosra aki szurkolók tömegét képes lesz a csapat mellé állítani. Griffin alkalmas lehet erre a szerepre.

A helyzet röviden úgy néz ki, hogy komoly üzleti lehetőségek rejlenek a második draft jogukban. A Ramsnek napokon belül lesz egy körülbelül tíz főiskolai/egyetemi játékost tartalmazó listája akik közül minimum öt ligaelit játékos lehet pár éven belül. Ennek megfelelően kell majd taktikáznia. Egy példa erre a draft cserére. Ha beáldozzák a második helyüket akkor maximum a 10. helyen kell választani az első körben, hogy az általuk kinézett 10 játékos valamelyike még elérhető legyen. A feltételnek a korábban említett három csapat meg is felel.

Az előző lehetőség értelmetlennek tűnhet, azonban nem az. Az igaz, hogy az első körben később választhatna a Rams, de a draft csere feltétele mondjuk egy második körös draft jog. Így az első körben megszereznek valakit a kinézett játékosok közül, míg a második kör elején kétszer választanak. De lehet egy jövőbeli plusz pick is a trade alapja. A szakértők szerint Justin Blackmon elkapó lehet a Rams elsődleges kiszemeltje, de más állítások szerint ha még elérhető lesz a legerősebb offensive lineman (NFL Hungary szerint Matt Kalil) akkor kötelező lesz kiválasztania Jeff Fishernek.

(nfl.com és Michael Lombardi NFL Network)