További játékosok távoztak a Steelerstől

Hines Ward wide receiver után több játékostól is megvált a Pittsburgh Steelers. Ward menesztése után egy nappal a veterán defensive end Aaron Smith következett. Majd ezt követően a szintén veterán guardal, Chris Kemoeatuval is közölték, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt a szolgálataira.

Liga források szerint a Steelers most a két linebackeren gondolkodik. James Farrior és Larry Foote közül az egyik távozik a másik pedig maradni fog. A kérdés jelenleg az, hogy melyik megy és melyik marad. A maradó játékosnak viszont valószínűleg csökkenteni fogják a fizetését. Egyedül a lejáró szerződésű Mike Wallace van kedvező helyzetben, hiszen a wide receivert mindenképpen meg akarják tartani.

Farrior ügynöke szerint ügyfele lesz a következő távozó, pedig a linebacker még a fizetésének csökkentésébe is belemenne. Farrior tíz éve játszik Pittsburghben, nyolc éve a védelem kapitánya. Jövő évre még érvényes szerződése van ami szerint a 2012-es évben 2.825 millió dollár illetné meg.

A Steelers gőzerővel dolgozik a fizetési sapka problémájának megoldásával. Korábban kijelentették elsődleges feladat ennek megoldása, a lejáró szerződések újratárgyalása csak ez után következhet. Kivételt képez persze Mike Wallace mert a szerződésének meghosszabbítása kiemelt prioritású.

A csapat már csökkentette az offensive tackle Willie Colon, a wide receiver Arnaz Battle, a linebacker LaMarr Woodley és Lawrence Timmons, a cornerback Ike Taylor és Bryant McFadden és a quarterback Ben Roethlisberger fizetését is.

Február 6.-án hivatalosan 22.5 millióval a fizetési sapka felett volt a csapat. A Tribune értesülései szerint mostanra az elengedett játékosokkal és a fizetések csökkentésével már 23.6 milliós mozgásteret hoztak létre.

(nfl.com)