Dwayne Bowe franchise taget kapott

A Kansas City Chiefs franchise taget adott a wide receiver Dwayne Bowenak. A 27 éve Bowe 5 éve játszik az NFL-ben és végig a Chiefs játékosa volt. A 2007-es draft első körének 23. választása volt. Első évétől kezdőjátékosnak számít Kansasben.

Kansasben a fő kérdést az szolgáltatta, hogy kinek adják a franchise taget. Dwayne Bowe és a cornerback Brandon Carr szerepelt a jelöltek között. Mivel a Chiefs leigazolta a Raiderstől elküldött cornerbacket Stanford Routtot, így ezen a poszton a legrosszabb esetben is lesz minőségi játékosuk a következő szezonban.

Bowenak a tavalyi alapszakaszban 81 elkapása volt, amivel 1.159 elkapott yardot és 5 TD-t szerzett. Az elkapókra érvényes franchise tag összege 9.4 millió dollár. Amennyiben Carr kapta volna a taget cornerbackként az 10.6 milliót érne. De az Kollektív szerződés értelmében mindkét játékos már nem kaphatott taget.

A Kansas City Chiefs eddigi, franchise taggel ellátott játékosai: DE Neil Smith (1993), DE Dan Williams (1998), G Will Shields (2000), TE Tony Gonzalez (2002), DE Jared Allen (2008), OLB Tamba Hali (2011).

(nfl.com és kcchiefs.com)