További játékosokat küldött el a Colts

Az Indianapolis Colts teljesen átalakítja csapatát. Tegnap érkezett a döbbentes bejelentés, miszerint a csapat megvált a tight end Dallas Clarktól, a running back Joseph Addaitól, a linebacker Gary Bracketttől és a safety Melvin Bullitttól. Továbbá menesztették a tartalék quarterbacket Curtis Paintert is, de aki látta tavaly játszani ezen egy cseppet sem csodálkozik.

A hírt a csapat új general managere Ryan Grigson jelentette be egy sietősen megtartott sajtótájékoztatón. Grigson nyilatkozata szerint a fent említett játékosok a fizetési sapka áldozatai lettek. Valaki feltehetné Grigsonnak a kérdést, hogy tulajdonképpen mi a francot akar csinálni.

Pár hónap alatt a csapat megvált Bill és Chris Poliantól. Majd az új GM kirúgta a vezetőedzőt. Lecserélte az offensive koordinátort. Eltávolították a csapat legendáját. Jeff Saturday, Reggie Wayne és Pierre Garcon valószínűleg nem fog új szerződést kapni. És most lapátra került Clark, Addai, Brackett és Bullitt. Ez nem spórolás, ez már hülyeség. Az egy dolog, hogy ezek Manning emberei voltak, direkt rá igazoltak az útóbbi években. Most át kell alakítani a csapatot Luck stílusára. Na de ki lehet dobni mindenkit egyszerre? Ki fog jövőre játszani?

A 32 éves Dallas Clark Peyton Manning egyik legmegbízhatóbb célpontja volt. A 2003-as Draft első körében választották ki az Iowa tight endjét. Clark megdöntötte az egy szezonra vonatkozó franchise rekordokat a Coltsnál. 100 elkapás 2009-ben, 1,106 elkapott yard szintén 2009-ben és 11 touchdown 2007-ben. Mind franchise rekord. A második tight end a liga történetében aki egy szezonban elérte a 100 elkapott passzt és tight endként elsőként érte el az 1.000 elkapott yardot.

A 28 éves Joseph Addai a hatodik szezonját fejezte be a Coltsnál. Szintén első körös választás volt (2006-ban). Első két évében átlépte az 1000 yardos álomhatárt. Karrierje során 4.453 futott yardot és 39 futott touchdownt szerzett. Továbbá 1.448 elkapott yard és 9 elkapott TD is szerepel a neve mellett.

Gary Brackett és Melvin Bullitt Manninghez hasonlóan csapatrészük kapitányai voltak. A két játékos számára nem sikerült jól a tavalyi év, hiszen sérülés miatt Bullit 2, Brackett pedig csak 1 mérkőzésen tudott pályára lépni. Brackett 9, Bullit 5 évig volt a csapat játékosa. Bullit 193 tacklet, 2 kierőszakolt fumblet és 7 interceptiont ért el. Brackett 9 éve alatt pedig 707 tackle-ig, 4 sackig, 4 kierőszakolt fumble-ig és 12 interceptionig jutott.

Mindegyik játékosra igaz amit Peyton Manning búcsú nyilatkozatában mondott, hogy az egyetlen profi futball amit ismer az a Colts futball. Továbbá Clark, Brackett és Addai mindig is Colt marad.

(nfl.com)