Dwight Freeney leszerződött a CAA-vel

Az Indianapolis Colts defensive endje Dwight Freeney leszerződött Creative Artists Agency-vel. A CAA ügynökség lett a játékos képviselője. Freeney ügynöki képviselet nélkül volt miután tavaly kirúgta korábbi ügynökét Gary Wichard-ot. A hír azért érdekes, mert képviselet akkor szükséges ha szerződést módosítunk vagy pedig új csapatot keresünk.

Az utóbbi napok eseményei után az sem lenne igazán meglepő, ha Freeney új csapat után nézne, de a hírek szerint a védő szerződését át akarják struktúrálni. A csapat új vezetőedzőjének, Chuck Pagano-nak korábbi nyilatkozata szerint kulcsszerepet szán Freeneynek a csapatában.

Freeney a 2012-es szezonban 20 millió dollárt foglal el a fizetési sapkában. Ebből 14 millió dollár az alapfizetése. A védő esetében nem olyan egyszerű az átstruktúrálás mint a többi esetben, mert itt limitáltak a lehetőségek. Nem adhatnak hozzá plusz éveket, mert 32 éves és magas a fizetése. A jelenlegi szerződése 2013-ban lejár. Tehát a szerződésének utolsó évébe lépett. Így nem alkalmazható a sokaknál bevált formula, ami a fizetés minimumra csökkentését és a különbözet évekre történő felosztását jelenti, mert nincs több év csak a következő.

Marad az új szerződés. Egy trade sem egyszerű a fizetési sapkában elfoglalt hely miatt. Viszont egy trade-nél új szerződést kötnek amihez képviselet szükséges, amit Freeney véletlenül most kötött. És így már érdekes, hogy pont most keresett magának ügynökséget. Mindent egybevetve vagy a Coltsal vagy más csapattal fog új szerződést kötni.

(nfl.com)