Mégis távozhat Freeney

Hétfőn jelentették be, hogy Dwight Freeney leszerződött CAA-vel (Creative Artists Agency), hogy képviseljék a szerződés tárgyalások során. Már a bejelentéskor megemlítettük, hogy a képviselet nem csak a meglevő szerződés újratárgyalásakor, hanem egy esetleg tradenél is szükséges. Az új hírek szerint már egy esetleges trade lehetősége is felmerült, amit bár mindkét fél tagad, de nem zörög a haraszt... De a fő cél még mindig a fizetés csökkentése.

A fő probléma a játékos szerződése. Freeney a 2012-es szezonban 20 millió dollárt foglal el a fizetési sapkában. Ebből 14 millió dollár az alapfizetése. A védő esetében nem olyan egyszerű az átstruktúrálás mint a többi esetben, mert itt limitáltak a lehetőségek. A jelenlegi szerződése 2013-ban lejár. Tehát a szerződésének utolsó évébe lépett. Így nem alkalmazható a sokaknál bevált formula, ami a fizetés minimumra csökkentését és a különbözet évekre történő felosztását jelenti, mert nincs több év csak a következő. Esetleg hozzá lehetne adni plusz egy két évet, de ezt a magas fizetés és Freeney kora miatt lehet, hogy nem fogják meglépni. Viszont életbe léphet az új trend.

A csapat új vezetőedzőjének, Chuck Pagano-nak korábbi nyilatkozata szerint kulcsszerepet szán Freeneynek a csapatában. A Colts megtartotta Robert Mathist és leigazolta Cory Reddinget a Baltimore Ravens csapatától. Pagano a Ravens defensive koordinátora volt és a 3-4-es védekezési sémát alkalmazta, amire a Colts is át fog térni a következő szezontól fogva. A védekező felfogású edző egy biztos védelem kiépitését tűzte ki célul és a védelem által dominált csapattá akarja átformálni a Colts-t. Ez pont az ellenkezője mint amiről a Manning korszak szólt.

(nfl.com)