Steve Smith elkötelezte magát

A Carolina Panthers wide receivere Steve Smith ott szeretné befejezni a pályafutását ahol 11 éve elkezdte. Ehhez pedig minden adott. A Carolina Panthers három évvel meghosszabbította Smith szerződését. Jason La Canfora az NFL Network szakértőjének értesülései szerint 18 millió dollár a garantált összeg. Továbbá a csapatnak plusz egy éves opciós joga van. A szerződéshosszabbítást hivatalosan is bejelentette a csapat.

Smith májusban lesz 33 éves, így amennyibe kitölti a szerződését és a csapat él az opciós jogával akkor 2016-ban Panthers játékosként vonulhat vissza. A tavalyi alapszakaszban 79 passzból 1.394 yardot és 7 touchdownt szerzett, amivel nagyban megkönnyítette az újonc irányító Cam Newton beilleszkedését a profi ligába. Karrierje során 699 elkapásnál, 10.278 elkapott yardnál, 59 elkapott touchdownnál és 360 futott yardnál jár.

Smith a szerződés hosszabbításának bejelentése után készített interjúban elárulta, hogy 2001-ben, amikor aláírta első szerződését megígérte a general manager Marty Hurney-nak, hogy Ő lesz a legjobb Panthers játékos aki valaha is magára öltötte a csapat mezét. Azon lehet vitatkozni, hogy Smith a valaha volt legjobb Panthers játékos, de az biztos, hogy már most előkelő helyet vívott ki magának a csapat történetében.

(nfl.com és The Associated Press)