Matt Forte kihagyhatja az edzőtábort

A Chicago Bears és Matt Forte között megakadtak a szerződéshosszabbítási tárgyalások és a kiváló running back most azzal fenyegetőzik, hogy kihagyja a csapat edzőtáborát. Forte elmondása szerint ha nem kapja meg az új szerződést akkor nélküle fog elkezdődni a legfontosabb felkészülés. Az egyéves franchise tag továbbra sem érdekli. A tag alapján 7.7 millió dollárt keresne a 2012-es szezonban.

"Nem szabad hagyni, hogy személyeskedéssé váljon a dolog, mert ez egy üzlet. Ha sportolóként megteszel mindent amit tőled kérnek, kiválóan teljesítesz a pályán és ezek után az újságokban leértékelnek az nagyon furcsa. Nem csak engem, hanem a posztomat is leértékelték pedig a statisztikák nem hazudnak. Ha jó statisztikákat tudsz felmutatni akkor jó játékos vagy. Így amikor alábecsülnek az csakis személyes dolog lehet." - nyilatkozta Forte.

Az utóbbi idők nyilatkozatai nem biztos, hogy elő fogják segíteni az új szerződés létrejöttét. A hasonló kijelentések miatt a Bears vezetősége biztosan nem fogja elkapkodni a tárgyalásokat. Forte még kijelentette, hogy az edzőtábor kihagyása ellenére egyetlen alapszakaszbeli snapről sem akar hiányozni. Ez pedig veszélyes dolog, hiszen a Bears az offseasonban szerződtette Michael Bush-t az Oakland Raiderstől, aki szintén ligaelit futónak számít. Az edzőtábor végére könnyen elképzelhető, hogy Matt Forte kikerül a kezdőcsapatból.

(nfl.com)