21 milliót spórol a Bears a két Pro Bowler elküldésével

A Chicago Bearsnél változásokkal teli holtszezon van folyamatban. Tegnap megváltak a csapat két legrégebbi játékosától. Elküldték a korábbi Pro Bowler, Eddie Jackson, Cody Whitehair párost. A Bears által draftolt játékosok összesen 15 szezont töltöttek a Szeles Városban.

Whitehair, aki az elmúlt nyolc szezonban kezdő támadójátékos volt és Jackson, aki az elmúlt hét évben kezdő safety volt. Távozásuk nagyjából 21,6 millió dolláros megtakarítással jár a Bears számára. Az Over the Cap szerint a Chicago így 66,9 millió dolláros sapka hellyel vághatnak neki a 2024-es holtszezonnak, ami a harmadik legtöbb az NFL-ben.

Ez Ryan Poles general manager számára ez az első nagy lépés 2024-ben, de aligha várható, hogy ez lesz az utolsó, mivel az irányító Justin Fields jövője Chicagóban továbbra is bizonytalan és a Pro Bowl cornerback Jaylon Johnson egy közelgő nagypénzű szabadügynök.

Whitehair és Jackson elengedése nem annyira meglepő, de a változás masszív jele. A 2015-ben a csapathoz csatlakozott long snapper Patrick Scales az egyetlen Bears játékos, aki régebb óta volt a csapatnál, mint Whitehair, aki 2016-ban második körös volt, vagy Jackson aki 2017-ben negyedik körös volt.

A 31 éves Whitehair 2018-ban Pro Bowler volt, 118 mérkőzésen kezdett a Bearsnél. Bár tavaly mind a 17 meccsen játszott, de csak 11 találkozón volt kezdő. A teljesítménye megkopott a tavalyi alapszakaszban, a PFF-től csak 45-ös értéket kapott. 

A 30 éves Jacksont egy ideig az NFL egyik legjobb safetyként tartották számon, amit a 2018-as All-Pro tagsága is bizonyít, amelyet két Pro Bowl kerettagság kísért. Az elmúlt két szezonban azonban 10 mérkőzést hagyott ki lábsérüléssel küszködve.

Fotó: twitter.com, nbcsportschicago.com