Brandon Weeden is aláírt a Browns-al

Új éra kezdődött Cleveland-i támadósorban. A Cleveland Browns aláírt az első körben kiválasztott irányítójával, Brandon Weeden-el. Weeden négyéves szerződést kötött a csapatával, de az anyagi részleteket nem hozták nyilvánosságra. A The Associated Press értesülései szerint 8.1 millió dollárért kötelezte el magát az irányító. Továbbá még annyi szivárgott ki, hogy nem kapja meg garantáltan az egész összeget. A Draft 22. helyén kiválasztott játékosának szerződésének kidolgozása komplikáltabb volt, mert egy irányítóról beszélünk.

Igaz, hogy Weeden újonc irányító, de közel sem mondható el róla, hogy fiatal lenne. A 28 éves játékos korábban profi baseball játékos volt. 19 éves korában az MLB Draft első körében kiválasztotta a New York Yankees. A Yankees-en kívül szerepelt még a Los Angeles Dodgers és a Kansas City Royals csapatában is. Ezt követően az Oklahoma State Egyetemi csapat irányítója lett. A tavalyi évben Andrew Luck csapatát, a Stanford-ot a döntőben legyőzve megnyerte a Fiesta Bowl-t.

A Browns reménykedik, hogy személyében egy franchise irányítót sikerült szerződtetniük. A csapat elnöke, Mike Holmgren teljesen megbízik benne. Minden bizonnyal a végső párharc még előtte áll és ezt az edzőtáborban kell majd megvívnia az utóbbi két év kezdő irányítójával, Colt McCoy-al. A jelenlegi állás szerint toronymagas favorit Weeden és az sem lenne meglepő, ha az alapszakasz első hetében már csak ex-Browns játékos lenne McCoy.

(nfl.com, Fotó: cleveland.com, zimbio.com)