Vikings - Bills beharangozó

Elérkezett a második megmérettetés is a Vikings számára. Hazai pályán fogadjuk a Buffalo csapatát. Szerdán véget ért a Mankato-i háromhetes edzőtábor a Minnesota Vikings számára, a játékosok a felkészülést már a főhadiszálláson, a Winter Park-ban fogják folytatni. Tegnap pihenőnap volt a ma esti mérkőzés előtt. Zajlik az előszezon, mérkőznek a csapatok, rajzolódnak a keretek. Még akárkiből lehet kerettag, természetesen megfelelő hozzáállással és teljesítménnyel. Ez után a hét után 15 játékos búcsúzik a Vikings-tól, csak úgy mint a többi csapattól, mivel az előszezon harmadik hetében a keretet 75 főre kell csökkenteni.

Lesznek talán meglepő döntések is, de ez a változtatás a csapat érdekeit szolgálja. A 75 játékos fog lehetőséget kapni, hogy az augusztus 30-i végső keretszűkítésnél bennmaradjon. Akik mégis kiesetek azoknak szeptember 1-jén lehetőségük van bekerülni a tartalék csapatba, ez azonban csak 8 fő. Nagy lesz a verseny. Emiatt ígérkezik jónak a ma esti Buffalo Bills – Minnesota Vikings találkozó, hiszen mind a 90-en benn akarnak lenni a végső keretben.

Hazai pálya. Ez fogadja a Vikings csapatát, ami mindig mondják, hogy előny egy kicsit. Igaz tavaly többször vertek otthon mint idegenben, de ez a múlt. Ellenfelünk a ma esti mérkőzésen a Bills csapata lesz, amely hozzánk hasonlóan vereséget szenvedett az előszezon első körében és csak úgy mint mi csak két fieldgoal-ig jutott. Az előzetes értékelések alapján a Vikings jelenleg a 30. legerősebb csapat a ligában, a Bills ugyanezen a listán a 17.-nek mondhatja magát. Vajon sima mérkőzés lesz vagy megizzadnak a felek? Mit tud okozni a Vikings a futás elleni katasztrofális védekezéssel? A Buffalo mennyire tud majd felpörögni idegenben? Tudtunk-e tanulni a 49ers elleni vereségből és ha igen akkor mit? Sok a kérdés, a válaszok meg ma este fognak megérkezni.

Bills-Vikings múltidéző

A Bills és a Vikings eddig az NFL történetében 12 alkalommal találkoztak egymással. Legutóbb még 2010. december 5-én, amikor a Vikings hazai pályán, simán 14-38 -ra oktatta a Buffalo-t.

A két csapat első mérkőzésére 1971. október 3-án került sora. Ott a Bills volt a házigazda, de 19-0 -ra kikaptak a vendég Vikings-tól.

A Minnesota 8 győzelemmel a Bills 4 győzelemmel áll kettejük párharcában. A Buffalo utoljára 2006-ban tudta megverni a lilákat. Mindössze 5 ponttal voltak jobbak a 12-17 -es eredménnyel záródó mérkőzésen.

Bills-Vikings beharangozó

A 49ers ellen sok kulcsjátékosunk nem kapott szerepet, de ezt Frazier előre is közölte, hogy nem kíván játszatni minden fontos embert, inkább a fiatalokkal és újakkal kezd neki az előszezonnak. Ez várható a Bills ellen is.

Vikings

Ponder valószínűleg pályára fog lépni, de a találkozó jelentős részében valószínű, hogy Joe Webb-et és McLeod Bethel-Thompson-t láthatjuk majd a csapatot irányítani. Kyle Rudolph valószínűleg ott lesz a kezdőben, akár csak Jerome Simpson, akinek ez lesz a bemutatkozómérkőzése új csapatában. Egy hete Frazier az utolsó három negyedet a harmadik számú támadófallal játszatta végig. Sokszor nem bírta megtartani a védőket és a 49ers defense simán rohanhatott rá a Vikings éppen a pályán tartózkodó irányítójára, akár több emberrel is.

Várható, hogy erősítés lesz a falban a ma esti mérkőzésen és győzelem érdekében néhány kezdő falembert is látni fogunk.

Az elkapókkal nincs probléma, szépen fejlődik mind. Azonban nem mindenki marad nálunk. Nagy lesz a harc mindenki bizonyítani akar és a legtöbbet akar a pályán tartózkodni.

Ha már debütálást említettünk, Jerome Simpson mellett még egy játékos debütál ma. Az a játékos akire a legtöbben kíváncsiak a Vikings szurkolói közül nem más, mint Josh Robinson. Az újonc cornerback hamar bedobta magát a fanatikusok szívébe jó teljesítményével és egy kis csínnyel is, amit az egyik Packers szurkoló autóján hagyott üzenettel tett.

Robinson nem csak posztján, de visszahordóként is remekül teljesített a holtidényben és az egész edzőtábor alatt. Eddig Brandon Burton és Marcus Sherels hordta vissza a labdákat, de most a duóhoz csatlakozik Josh Robinson is.

A védelem kicsit kiegészül nálunk, hiszen Jared Allen, Kevin Williams és Antoine Winfield is pályára lép a mérkőzés első és talán második negyedében. Ez talán segít abban, hogy a 49ers -nek engedett 260 futott yard még egyszer ne fordulhasson elő. Adrian Peterson ugyan már a csapattal edz, most azonban még biztosan nem lép pályára. A kezdő futónk, mint múltkor most is Toby Gerhart lesz, aki a 49ers ellen 5 futásból 31 yardot hozott csapatunknak.

Bills

A szintén vereséggel indító Bills is első győzelmére hajt ezért nem lesz könnyű a Vikings-nak.

Matt Kalil akivel eddig az edzéseken Jared Allen állt szemben, most a Bills-es Mario Williams-el kell szembenézni és megtartania, de a offense fal többi tagjának sem lesz könnyű dolga, hogy megvédje az irányítónkat.

A vendégeknek sem okoz gondot a futás, így fel kell készülni újabb nagy rohamokra. Fred Jackson a vendégek futója 137,6 yardos átlaggal futott tavaly 10 mérkőzésen. A kezdő irányító Ryan Fitzpatrick is pályára fog lépni néhány play erejéig, így vigyázni kell vele, mert jó passzol.  A másik két QB Thigpen és Young is valószínűsíthető, hogy kap lehetőséget.

Nem lesz könnyű mérkőzés, de bízunk csapatunkban, hogy átlépi saját árnyékát és képes felmutatni egy jó teljesítményt. Reméljük, hogy egy nagyszerű játékkal bebizonyíthatjuk, hogy nem vagyunk a liga pofozózsákja és győzelemmel hagyjuk el a pályát.

A mérkőzés magyar idő szerint szombaton hajnali 2 órakor kezdődik. A nap folyamán közzétesszük a mérkőzésinformációkat, ahol minden fontosat megtaláltok a stream-től kezdve a különböző infókig.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary