Hazai pályán nyert a Vikings

Megérdemelt sikert arattunk hazai pályán a Buffalo ellen. A Minnesota Vikings csapata megfelelő teljesítménnyel és teljes odaadással megnyerte az idei második előszezon mérkőzését, amit hazai pályán vívtunk a Buffalo Bills csapata ellen. A mérkőzés teljes ideje alatt nálunk volt az előny, egy alkalommal sem forgott veszélyben a győzelmünk. Ideális körülmények, rengeteg szurkoló várta a csapatokat a Metrodome-ban, ahol az előszezon első meccsén vereséget szenvedő két csapat találkozott. Leslie Frazier mindenféleképpen győzelmet várt csapatától. Azt mondta, hogy javítottak a védekezésükön, így a 49ers 260 futott yard-ja nem fog többet megismétlődni.

A mérkőzést a Bills kezdte a kickoffal, amit végül touchback-re rúgott Potter. Jól kezdtük a találkozót. Az ígéretes támadássorozatban Gerhart  yardos futásával indítottunk, majd Ponder  yardos átadását Harvin kapta el, de  yardos büntetés miatt még előrébb jutottunk, mert a Bills játékosa feleslegesen szabálytalankodott. Ezután következett a mérkőzés playe. Ponder Jerome Simpsont célozta meg a labdával, aki végül azzal, hogy akrobatikus mozdulattal átugrotta a a védőt. Majd Ponder és Gerhart futásával még 19 yard-ra megközelítettük a gólvonalat. Első és egyre Ponder jobb oldali passzát Jerome Felton kapta el, aki végül tisztán ment be az endzone-ba, ezzel megszerezve a Vikings idei első TD-jét. Kevesebb mint 4 perc alatt máris előny a hazaiaknál.

A Bills első drive-ja gyorsan lecsengett. Összesen 11 yardot tudtak csak előrejönni két passz és két futás kísérletéből. Hamar visszakerült a támadás joga hozzánk. Még mindig Ponder kapott lehetőséget irányítóként és bizonyított is, hiszen jól játszott és passzait is sorra elkapták. Futásból is szépen haladtunk előre, de nem tudtunk újra bejuttatni a labdát az endzone-ba. Blair Walsh 22 yardról nem hibázott ezzel tovább növelve csapatunk pontjait.

A negyedből hátramaradt másfél perceben a Bills támadhatott, de eredményt nem tudtak felmutatni. First down-t sem tudtak elérni, ekkor látszott, hogy a defense-ünk javult a múlt pénteki meccshez képest.

A második negyedben mi kezdhettük a támadásokat. Bár szépen haladtunk előre, mind a futások, mind a passzok jól hozták a yardokat, de TD közelébe nem kerültünk, jöhetett a fieldgoal. Blair Walsh-nak 49 yardról kellett értékesítenie, de szélesre sikeredett és jobb oldalon hagyta el a pályát a labda. A hibázásunkat rögtön kihasználta a Bills csapata, mivel Ryan Fitzpatrck remek passzaival végül simán eljutottak az endzone-ig. A drive befejezéseként Jones az elkapás után 31 yardon keresztül vitte a labdát, majd végül bevetődött az endzone-ba, ezzel felhozva a vendégeket. Ponder helyére Joe Webb állt. A Vikings kezdő QB-je végül 10/13 passzal, 136 yard-al és 1 TD-vel zárta a mérkőzést.

Sajnos a támadásokban nem voltunk jók, ugyan szépen haladtunk a pályán, de TD-t nem tudtunk elérni, így ezeknek a drive-oknak csak értékesített fieldgoal lett a vége. Walsh 47 és 45 yardról is értékesített kísérleteivel növeltük előnyünket, de a harmadik negyed elején, rögtön az első támadássorozatból TD-t tudott elérni szorossá téve a mérkőzést. Ezután felváltva támadtak a csapatok, de komoly yardokat nem tudott szerezni egyik fél sem. A harmadik negyed vége előtt 5 perccel Walsh 40 yardról sem hibázott, 14-19 növelve a Vikings előnyét. Webb 73 passzolt és 64 futott yard-al zárta a találkozót.

A végére a Vikings harmadik irányítóját is pályára küldte. A záró negyedben a felváltott támadások után végül 4 perccel a mérkőzés vége előtt 4 perccel pörögtek fel az események. 3:41-nél Walsh 30 yardról értékesített egy field goalt, majd 66 yardos kickoffot hajtott végre. Ezután a vendégek csereirányítója Thigpen első passza sikertelen volt, majd 3:28-al a vége előtt Thigpen egy jobbra dobott labdáját az idén 7. körben draftolt LB, Audie Cole kapta el és rohant vissza vele az endzoneba. Nem volt biztos, hogy beért, mert visszanézték a play-t, hogy nem ért-e le a térde, de maradt a pályán  hozott döntés, Audie Cole TD-t szerzett a Vikings csapatának. Walsh kickoffja után a Bills harmadik számú irányítója, Smith lépett Thigpen helyére, akinek az első passzát 16 másodperccel az előző TD-je után ismét az újonc Audie Cole kapta el és 30 yardos visszahordása után TD-t szerzett a csapatának. Az összes pályán és pályán kívüli Vikings játékos odarohant hozzá és őt ölelgette. Ekkor kitört a stadionban az AUDIE COLE MANIA! Fél perc alatt szereztünk 17 pontot! Hihetetlen 2 védekezést mutatott be a fiatal linebacker, aki minden bizonnyal bent marad a keretszűkítés után. A Bills ezután már nem tudott épkézláb támadást vezetni, a mérkőzés utolsó playében pedig a a Vikings harmadik irányítója Sage Rosenfels letérdelt és így a végén simán legyőztük a Buffalo gárdáját.

Összesen 432 szerzett yard-al zártunk amiből 160 futott és 272 elkapott yard-ot írhattunk fel a csapat neve mellé.

Megérdemelten nyert a csapat ezt bátran állíthatom. Még van mit javítani főleg a redzone és ahhoz közeli szituációkból, mert ugyan szerzett az offense egy TD-t, de ennél több fog kelleni. Walsh a kihagyott fieldgoalja ellenére 18 pontot szerzett csapatának, amivel egymaga verte volna a Bills együttesét. Audie Cole mesteri végjátéka őrületbe hozta a szurkolókat a stadionban. A játékosaink és edzőink is elismeréssel és elégedettséggel nyilatkoztak a mérkőzés után, amit majd később olvashattok.

Jövő péntek este ismét otthon játszunk, de akkor már a San Diego Chargers csapatát látjuk vendégül. Kiderülhet, hogy egy erősebb csapat ellen is megy-e ez a teljesítmény. Reméljük igen.

A mérkőzésről készült legjobb képeket ide kattintva megtekinthetitek a Vikings oldalán.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary