37.5 millióért hosszabbított Aaron Hernandez

A New England Patriots Pro Bowler tight endje, Aaron Hernandez ötéves, 37.5 millió dolláros szerződést kötött. Az új szerződés értelmében Hernandez 2018-ig lesz a Pats játékosa. A most kezdődő és a következő szezonban még a régi, újonc szerződése lesz érvényben ami szerint a következő két évben 2.263 millió dollárt fog keresni (1.15 millió az alapfizetés).

2014-től lép életbe az új szerződése ami alapján átlagosan évi 7.5 millió dollárt fog keresni. A Florida Egyetem volt játékosát a 2010-es Draft negyedik körében választották ki. Két év alatt 28 mérkőzésen lépett pályára (19-szer kezdő volt). 124 elkapásból 1.473 elkapott yardot, 13 elkapott touchdownt és 92 futott yardot szerzett.

A közeljövőben nem lesz tight end problémája a Patriotsnak, hiszen a 22 éves Hernandez mellett, az idei offseasonban szerződést hosszabbítottak Rob Gronkowski-val is. Gronkowski hatéves, 54 millió dolláros szerződést kötött a Pats-el amivel átlagosan 1.5 millió dollárral fog többet keresni tight end társánál. A tavalyi szezonban a Patriots párosa összesen 2.237 elkapott yardot szerzett amivel a liga történetének legeredményesebb párosa lett.

A két játékos hosszabbítása viszont veszélyezteti Wes Welker bostoni jövőjét. Welker-nek nem sikerült hosszútávú szerződést kötnie a csapattal, "csak" franchise taget kapott és könnyen elképzelhető, hogy jövőre távozni kényszerül mert nem marad hely számára a Patriots fizetési sapkájában.

(nfl.com, Fotó: bostonherald.com és Elise Amendola - AP)