Máris tárgyal Michael Oher-el a Ravens

A Baltimore Ravens máris megkezdte a szerződéshosszabbítási tárgyalásokat a left tackle Michael Oher-el. A 26 éves támadófalember szerződése lejár a 2013-as szezon végén. Jelenleg még az ötéves, 12.799 millió dolláros újonc szerződése van érvényben.

Oher-t a 2009-es Draft első körének 23. helyén választotta ki a Ravens. Nagy elvárásokkal és hírveréssel érkezett a ligába. Oher életéről szól a The Blind Side: Evolution of a Game című könyv amelyből mozifilm is készült Sandra Bullock (A szív bajnokai) főszereplésével. A film novemberi bemutatásakor már a Baltimore Ravens játékosa volt "Big Mike" és már lejátszott jó pár NFL mérkőzést is.

Az NFL-ben eltöltött három és fél éve alatt mindegyik mérkőzésen kezdőként lépett pályára. Eleinte jobb tacklet játszott de később átkerült a mostani, bal tackle pozícióba. Az idei évben kétszer sackelték, 6-szor ütötték meg és 13 alkalommal sietették az irányítóját az Ő oldaláról.

Sokan a Detroit Lions játékosához, Jeff Backus-hoz hasonlítják. Kőkemény és megbízható, de nem fenomenális. Éppen ezért egy franchise tag elképzelhetetlen lenne. Ez azt sugallja, hogy a Ravens mindenképpen meg akarja tartani Oher-t, de ezt taggel nem tudja megtenni.

(nfl.com, Fotó: purplepandemonium.blogspot.com)