A szabadügynök Stanford Routt iránt érdeklődik a Lions

A Detroit Lions a tegnapi napra edzésre hívta a szabadügynök cornerback Stanford Routt-ot. Routt-ot a héten küldte el a Kansas City Chiefs miután idén februárban az Oakland Raiders sem tartott igényt rá. Oaklandbeli távozását követően csak pár napig volt szabadügynök és lecsapott rá a Chiefs. Három éves, 18 millió dolláros szerződést kötött a Chiefs-el.

Nem meglepő a Lions érdeklődése, hiszen igencsak rosszul áll a secondaryjük. Az újonc Bill Bentley kiesett a szezon hátralevő részére. Louis Delmas sérült. Drayton Florence nem játszott a második hét óta. Jacob Lacey két mérkőzésről hiányzott mielőtt a múlt héten visszatért.

A 29 éves Routt rövid távon kisegíthetné a Lions-t viszont több kérdés is felmerül a szerződtetésével kapcsolatban. Az első kérdés, az hogy milyen fizikai állapotban van a védő. A második kérdés az, hogy vajon miért küldte el 10 hónap alatt két csapat is. Ez utóbbi nem sok jót sejtet. A sok sérült ellenére a Lions védelme 8. passz elleni védekezésben így a problémák miatt nem biztos, hogy Routt számukra a megfelelő választás.

(nfl.com, Fotó: arrowheadpride.com)