6-8 hetet kell kihagynia a Broncos kezdő futójának

A vasárnap újabb áldozata a Denver Broncos kezdő running backje, Willis McGahee. A futó számára nem ismeretlen, hogyan kell visszatérni egy komoly lábsérülésből és most ismét egy nehéz feladat előtt áll. Az NFL Network munkatársának Jay Glazer-nek az értesülései szerint McGahee-nek eltört a lába és emellett még az ínszalagok is megsérültek. Előreláthatólag hat-nyolc hetet lesz kénytelen kihagyni. Minden bizonnyal Ronnie Hillman fogja helyettesíteni a kezdőcsapatban a távolléte alatt.

McGahee a mérkőzés második negyedében, egy 8 yardos futást követően sérült meg. A mérkőzés után optimista volt és bízott benne, hogy a sérülés miatt nem fog kidőlni túl sok időre. A tegnap elvégezett MRI vizsgálatok viszont feltárták a helyzet komolyságát. Ha nyolc héttel számolunk az azt jelenti, hogy január második hetében lesz újra bevethető állapotban. Akkor viszont már bőven zajlik a rájátszás és ezért lehet, hogy véget is ért számára a szezon.

Pedig igen jó éve volt McGahee-nek. 731 futott yardot és 4 touchdownt ért el 10 mérkőzés alatt. Emellett még 221 elkapott yardot is szerzett. A mostani helyzetben a régi egyetemi sérülése juthat az eszébe. Még annak ellenére is a 2003-as Draft első körében választotta ki a Buffalo Bills, hogy az utolsó évében a lehető legkomolyabb térsérülést szenvedte el. Újonc szezonját ki kellett hagynia, de azóta már három csapatnál is megmutatta, hogy mire képes valójában.

(nfl.com, Fotó: pro32.ap.org)