Nagyító alatt a Green Bay Packers

Tavaly az alapszakaszban mindössze egy mezőnygóllal voltak jobbak nálunk, majd a rájátszásban már mi nyertünk északon. Ezen előzmények miatt rendkívül parázs összecsapásra számíthatunk.

A Packers múlt héten a Lions elleni csoportrangadón tudott nyerni, mi pedig bye weeken nyalogattuk sebeinket. Csoportunkat mindketten vezetjük, a Green Bay 7-3-mal áll azonosan a Bears-szel. Mindkét divízióban nagy a konkurencia és három alakulat is a rájátszásra pályázik.

A Sajtfejűek irányítóját azt hiszem senkinek nem kell bemutatni, Aaron Rodgers a liga egyik legjobb őőőő photobombere...akarom mondani legjobb irányítója. Elkapóival remek összhangban van, ha pedig érkezik a nyomás, a földön is értékes yardokat tud szerezni. Passzháborúra számítok, amelyben Rodgers lesz az egyik főszereplő és sok múlhat azon, hogy melyik QB hibázik kevesebbet.

Már csak azért is igaz lehet az előző állítás, hiszen mindössze James Starks az egyetlen futó, aki komoly veszélyt jelenthet. Cedric Benson kiesett, más játékosnak pedig nem nagyon adtak eddig bizalmat. A fullback John Kuhn lehet hatékony a red zone-ban.

Az elkapók között ellenben annyi veszélyes célpontot találunk, hogy szinte felsorolni is képtelenség őket. Jordy Nelson már tavaly is kiválóan szerepelt, Randall Cobb pedig megmutatta, hogy már kezdőként is számolni lehet vele. James Jones-ról sem szabad elfeledkezni, aki pályafutása egyik legjobb szezonját futja. No és akkor ott van még a veterán Donald Driver, aki egy-egy elkapásra még mindig jó lehet. Szerencsénk, hogy Greg Jennings sérülés miatt hetek óta nem játszik... TIght end poszton sem kell félteni az északiakat, hiszen Jermichael Finley is várja Rodgers átadásait. Rajta kívül Tom Crabtree képes még a labda elkapására.

Az offensive line-ba megszerezték a korábbi Colts játékos Jeff Saturday-t, aki annyira nem szerepelt eddig rosszul, igaz ez már a 14-dik éve a ligában. Mellette T.J. Lang és Josh Sitton védi belülről Rodgers-t. Tackle pozícióban pedig Bryan Bulaga és Marshall Newhouse próbálja majd megállítani JPP-t és társait. Érdekesség, hogy Bulaga és Newhouse is a 2010-es draft class "terméke", előbbit az első, utóbbit az ötödik körben választották ki. 2011-ben is tackle-t húzott a Green Bay Derrick Sherrod személyében, ő azonban idén még nem lépett pályára.

Áttérve a védelemre, a Packers 3-4-es formációban játszik, védőfaluk közepén B.J. Raji tölti be a zsírdisznó szerepét (kép címe az lehetne, hogy "ekkora hamburgert eszek meg a meccs után" [a mondat leírása után le is fagyott a gépem...]). Idén egyelőre nem brillírozik, hiszen sacket még nem sikerült szereznie. Ellenben a defensive endek közül C.J. Wilson 2,5, Ryan Pickett és Jerel Worthy is 2 sackig jutott már.

Az igazi veszélyt Manningre azonban az OLB-k jelenthetik. Kulcskérdés Clay Matthews sérülése, aki a Lions elleni csoportrangadót kihagyta. Státusza egyelőre "probable", Coughlin azonban úgy számol hogy pályára lép a 9 sacknél járó klasszis. A túloldalra érkezett Nick Perry az idei draft első körében, az utóbbi három mérkőzést azonban kihagyta. Rajtuk kívül azonban Erik Walden is kellemetlen pillanatokat tud okozni. Legutóbb Dezman Moses kezdett, aki sacket is elért. Nagy érvágás Desmond Bishop hiánya, aki utolsó két idényében is 100 tackle felett zárt. Középen A.J. Hawk és Brad Jones látja el a hentesfeladatokat.

A secondary-ben bőven akadnak problémák, de erre emlékezhetünk tavalyról is, a playoff meccsen például Eli egy félidő alatt passzolt annyit, mint az elmúlt 3 mérkőzésen összesen. Nyilván ezt azért nem kell szóról szóra komolyan venni, de tény, hogy nem egy elit csapatrésszel van dolgunk. A cornerback Casey Hayward draftolása ellenben remek választásnak tűnik, hiszen a rookie már 5 picknél jár. Tramon Williams sem rossz játékos, karrierje során már 22 interceptionnél jár. Morgan Burnett leginkább a szerelések számának gyarapításában jár az élen, Charles Woodsonon pedig idénre alaposan kijött már az öregedés, az utóbbi három összecsapást pedig az oldalvonal mellől nézte végig. Azt gondolom illene beindulnia a passzjátéknak végre. Egyáltalán nem a Green Bay secondary-t nézem le, hiszen ilyen gyenge támadójáték után nem is szabadna nagy mellénnyel a pályára lépni, de a tavalyi mérkőzésekből kiindulva várom a brillírozást elkapóinktól.

A special teamben vannak problémák a Sajtfejűeknél, hiszen Mason Crosby mindössze 60 százalékkal értékesíti mezőnygóljait. Persze az ilyen teljesítmények után pont ellenünk szoktak megtáltosodni a játékosok. Punter poszton Tim Masthay végzi megbízhatóan a munkáját.

bejegyzesgiantsbanner.jpg

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu