A Bengals tönkreverte a sokat hibázó Eaglest

A Philadelphia Eagles kezdhette a Cincinnati Bengals elleni mérkőzést, igaz a hazai csapat már a második playben elveszítette a labdát. Nick Foles passza után Jeremy Maclin futhatott a labdával, de az elkapó kezéből kiütötte a játékszert, Carlos Dunlap. A Bengals nagy örömére, Domata Peko kaparintotta meg a szabad labdát. A Cincinnati valamivel több, mint három perc alatt touchdown-ra váltotta az Eagles hibáját. Benjarvus Green-Ellis egy 1 yardos futás után ünnepelhetett TD-ét. A vendégek ismét egy remek védekezést mutattak be, így következhetett a hazaiak puntja, amelyet Mat McBriar belerúgott a saját csapattársába. Az össze-vissza pattogó labdát Dan Herron szerezte meg, így a Bengals az Eagles 11 yardos vonaláról kezdhette el a támadását. A vendégek TD-ét nem értek el, de Josh Brown 24 yardos mezőnygóljával növelni tudták az előnyüket (10-0). A negyed végéig a Philadelphia két, míg a Cincinnati egy támadást vezethetett, igaz az eredmény nem változott.

A második felvonásban megváltozott a játék képe. Az Eagles védekezésben és támadásban is feljavult, míg a Bengals visszaesett. Miután a Philadelphia befejezte az előző felvonásban elkezdett támadását a Cincinnati-hez került a labda. A vendégek csak 57 másodpercig birtokolták a játékszert, majd puntra kényszerültek. A hazaiak egy remek támadást vezettek, amelyben Foles-nak volt egy 46 yardos passza Jeremy Maclinnek. A drive végén ismét Foles volt az egyik főszereplő. Az újoncirányító egy 11 yardos touchdown passzt adott Riley Cooper-nek. A Bengals támadósora képtelen volt felpörögni. A rövidre sikerült drive végén Andy Dalton-t földre vitte Brandon Graham. A QB elejtette a labdát, amelyet Trent Cole szerzett meg, így az Eagles következhetett.

A hazaiak ugyan eljutottak a Bengals 3 yardos vonaláig, de Folesék nem tudtak TD-t szerezni, igaz Alex Henery 22 yardos mezőnygóljával egalizálták az eredményt. A Bengals-nek és az Eagles-nek is volt egy-egy rossz támadása, majd a Cincinnati ismét eladta a játékszert. Dalton-t, ezúttal DeMeco Ryans vitte földre. A szabad labdára Darryl Tapp vetődött rá, így az Eagles jöhetett. A Philadelphia egy yardra volt a gólvonaltól, de ”csak” egy field goal-ra futotta az erejéből. Henery 20 yardról sem hibázott, így az első két negyed után 13-10-re vezetett az Eagles.

A Cincinnati Bengals kezdte a második félidőt, de Andy Daltonék kevesebb, mint két perc alatt átadták a támadás lehetőségét a Philadelphia Eagles-nek. A hazaiak öt és fél percig birtokolták a játékszert, de a buta hibák (időkérés utáni false start) miatt nem tudtak pontokat szerezni. A következő Bengals támadásban Dalton-t kétszer is földre vitték, így a vendégek hamar puntra kényszerültek. Az Eagles rögtön az első playben eladta a labdát. Nick Foles passzát Leon Hall fülelte le. A Cincinnati Andy Dalton révén átvette a vezetést (17-13). Az irányító egy 11 yardos futott TD-ét jegyzett.

A Philadelphia ismét hibázott. Bryce Brown próbált meg futni, de a játékos nem tudta megfogni a labdát, majd egy hatalmas ütést is kapott. A szabad játékszert Wallace Gilberry vette fel a földről, majd egy 25 yardos fumble visszahordás után szerzett hatpontost (24-13). A vendégek kevesebb, mint másfél perc alatt szereztek két touchdown-t. A negyed utolsó támadását a Bengals vezethette, igaz Daltonék a negyedik játékrészben folytathatták a drive-jukat.

Az utolsó felvonás elején a Bengals Josh Brown 32 yardos mezőnygóljával tovább növelte az előnyét (27-13). Az Eagles rögtön a kezdőrúgás után elveszítette a játékszert. Sorozatban a harmadik labdaszerzéséből is pontokat ért el a Bengals. Andy Dalton egy 5 yardos touchdown passzt adott A.J. Greennek. A hátralevő időben nem történt változás, így a Cincinnati Bengals (8-6) 34-13-ra legyőzte a Philadelphia Eagles-t (4-10).

NFL
15. játékhét

Philadelphia Eagles – Cincinnati Bengals

13-34 (0-10, 13-0, 0-14, 0-10)
Nick Foles 33/16, 182 passzolt yard, 1 Touchdown átadás, 1 Interception Andy Dalton 27/13, 127 passzolt yard, 1 Touchdown átadás
Bryce Brown 34 futott yard BenJarvus Green-Ellis 106 futott yard
Jeremy Maclin 73 elkapott yard Jermaine Gresham 63 elkapott yard
Brandon Graham 6 szerelés, 2.5 sack, 1 forced fumble Vontaze Burfict 6 szerelés

Forrás:

Sport365 - Az online sportújság

sport365.hu

Fotó: dailyastorian.com, blogs.thescore.com