Beharangozó: Raiders - Chiefs

Ma este az ősi rivális Kansas City Chiefs gárdájával találkozik a Raiders. Az NFL legrosszabb mérlegű csapatával találkozunk, de az a fő probléma, hogy a mi mérlegünk a harmadik leggyengébb. Már régen véget ért számunkra a szezon, de jó Draft helyen vagyunk. Így most az a kérdés, hogy mi a jobb nyerni vagy veszíteni? Ha nyerünk akkor beérhetjük a 4-9-es Cardinals, Panthers , Lions, Titans és Eagles csapatát. Ha vesztünk akkor "megerősítjük" a Draft pozíciót. De mindezek ellenére is kötelező a győzelem.

Nézzük meg a Chiefst. Mérkőzésenként átlagosan 15 pontot szereznek, amivel az utolsó előttiek a ligában. Passzolásban is utolsó előttiek, viszont a szerzett yardokat tekintve 22.-ek. Ennek egyszerű a magyarázata és úgy hívják, hogy Jamaal Charles. Charles az egyszemélyes Chiefs offense aki az idei szezonban 1220 yardot futott. A támadósor másik kulcsjátékosa, a wide receiver Dwayne Bowe nem léphet pályára, hiszen sérültlistára tették.

Már évek óta az irányítóposzt a támadósor gyenge pontja. Év közben lecserélték a nagy reményekkel és évi 10 milliós fizetéssel szerződtetett, Tom Brady egykori tartalékját Matt Cassel-t. Cassel 1796 yardot és 6 passzolt touchdownt szerzett. A Chiefs szurkolók szerint a csapat legnagyobb erősítése volt amikor kirakták a kezdőcsapatból. A helyét a Cleveland Browns régi irányítója Brady Quinn vette át. Quinn jóval kevesebb 794 passzolt yardot és 2 touchdownt szerzett eddig. Kicsit jobb mint Cassel de azért Ő sem váltotta meg a világot.

A Chiefs védelme is érdekes. Mérkőzésenként átlagosan 27.1 pontot engednek amivel a 27.-ek. Viszont átlagosan 349.5 yardot engednek az ellenfeleknek amivel a 16.-ok. Akkor viszont miért kapnak ennyi pontot? A válasz pedig a sok turnoverben keresendő. A turnover mutatójuk -22-es és ez borzasztóan sok. A védelem viszont meglepően jól működik a passzjáték ellen és nagyon rosszul a futójátékkal szemben. Passz ellen 9.-ek, futás ellen viszont csak 27. a védelem.

Mindezek után és főleg a rivalizálás miatt ma este mindenképpen le kell győzni a Kansas City Chiefs-t. Egy esetleges vereség az utolsó otthoni mérkőzésen megmagyarázhatatlan lenne.

képek: espn.go.com, nflgridirongab.com