Szabadügynök piac: WR#1

Készülve a következő szezonra nézzük meg egy kicsit a lejáró szerződésű játékosokat. Következzen két elkapó a Vikings szempontjából.

Elkapók terén nem a miénk a legjobb egység, de könnyen lehet, hogy szezon után tovább gyengül majd.

Sajnos mostanában egyre többet foglalkozik a sajtó Percy Harvin-nal és nem a jó értelemben. Elégedetlenségét fejezte ki szerződésével és a sérültlistára helyezésével kapcsolatban, ami Frazier-nek el is mondott, majd vitatkozásba kezdtek. Ekkor jött a hír, miszerint Harvin ideje a végéhez közeledik nálunk.

Reméljük elkerüljük ezt az érvágást és Harvin továbbra is csapatunkhoz tartozhat. Amennyiben mégsem, gondoskodni kell a pótlásáról a szabadügynök piacon vagy a drafton.

Idén két elkapónknak jár le a szerződése és kerül a szabadügynök piacra. Jerome Simpson és Devin Aromashodu is 2013-ban lejáró szerződése meghosszabbítása miatt küzd és próbál minél jobban teljesíteni a pályán.

Jerome Simpson idén tavasszal lett 1 évre szerződtetve, de nem igazán tudta azt a formát hozni, amit elvártak tőle. Harvin mellett második számú elkapónak hozták ide, de Percy kiesése óta első számúként használják a pályán, de egyenlőre nagyon messze van ettől a szinttől. 203 yardot szerzett idén, de TD-t még nem és egy második és jelen esetben egy első számútól ez nagyon kevés, ráadásul nagyon sok labdát nem kap el vagy éppen ütközésnél ejti ki.

Másik elkapónk akinek idén jár le a szerződése sem a legacélosabb elkapók közé tartozik. Devin Aromashodu 4 éve van az NFL-ben és a Vikings a 7. csapat, akinél játszik, igaz nálunk volt a leghosszabb ideig. 2011-ben 2 éves szerződést kötöttek vele idén lejár és szabadügynök lesz. Nem valószínű, hogy hosszabbítanak vele a csapatnál, hiszen itt töltött két éve alatt 600 yard és 1 TD elkapás fűződik a nevéhez.

Tehát ha velük nem hosszabbítunk és Percy is távozik, akkor marad Jenkins, aki szintén nem fiatal valamint Burton, Wright. A még nyáron lesérült Greg Childs talán felépül, de neki a következő lenne az első éve, így nem kezdőként számítanának rá.

Éppen ezért fontos, hogy a jövő évi szabadügynök piacon megfelelően erősítsen a Vikings. Kerestünk két olyan játékost, akiket el lehetne képzelni lila mezben a következő idényben.

Victor Cruz, WR
New York Giants


Victor Cruz szerződése lejár az idény végén a Giants csapatánál, így szabadügynökké válik. Azonban csak korlátozott szabadügynökké, ami annyit tesz, hogy a Giants-nek “elővásárlási joga” van rá, ami annyit tesz, ha azt Cruz elfogadja máris marad a régi csapatánál, de mondhatja azt is, hogy nem és akkor a Vikings csapatánál is kiköthet. Persze ebben az esetben a tulajdonosnak nagyon jó szerződést kell kínálnia neki, hogy a tavalyi Super Bowl győztes csapatból idecsábítsa.

Cruz annak ellenére nagy teljesítményt tudott felmutatni, hogy a 2010-es drafton nem kelt el és újonc szabadügynökként a Giants elvitte. Első idényében természetesen nem jutott szóhoz, de 2011-ben már 16 mérkőzésen játszott, amiből 7-en kezdő is volt. 1536 elkapott yardjával franchise rekordot állított fel és azóta kirobbanthatatlanul a Giants egyik kezdő elkapója. Idén már 1000 yard felett és 9 TD-nél tart. Az ő személyének érkezése kifejezetten jót tenne a csapatunknak.

Danny Amendola, WR
St. Louis Rams


Amendola-t nemrég láthattuk ellenünk játszani, hiszen múlthéten a Rams-nél vendégeskedtünk.  Danny 2008-ban szintén nem kelt el a drafton és akkor a Cowboys elvitte szabadügynöknek, majd átkerült a Philadelphia csapatához, ahol végül nem jutott szóhoz és 2009-ben a Rams íratott alá vele egy 4 éves szerződést. Amendola inkább a yardszerző elkapók közé és nem a pontszerzők közé tartozik. Idén 57 elkapásból 634 yardot és 3 TD-t szerzett. Ráadásul ő nem csak elkapóként bevethető, hanem returner ként is. Rams-nél töltött ideje alatt puntreturnerként is számítanak ár és eddig 926 yardot szerzett visszahordásokból.

Cruz-al ellentétben ő nem korlátozott, így az idény és a szerződése lejártával, akár már a Vikings-hoz is szerződhet.

Hamarosan jövünk még több játékossal, akikkel fel lehet javítani a keretünket.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: blogs.thescore.com, Brian Bahr/Getty Images