Beharangozó: Chargers - Raiders

Ma este 22:25 a San Diego Chargers otthonába látogat a Raiders. Közös a csapatokban, hogy az ellenfél számára is csalódás az idei szezon. Minden évben titkos Super Bowl esélyesnek vannak kikiáltva és ehhez képest 6-9-es mérleggel állnak jelenleg. Ez 40%-ot, ami remélhetőleg tovább romlik.

Az ritkán fordul elő, hogy az ellenfélnél az edző személye a legfontosabb. Ma ez így van, hiszen véget ér a Norv Turner éra San Diegoban. Legalábbis ez lenne az ésszerű. Csodával érne fel, ha maradhatna a posztján, sőt már az is némi csoda volt, hogy megkapta az idei évet is.

Nézzük meg a Chargerst. Meglepően gyenge a támadósor. 21.7 pontot szereznek mérkőzésenként amivel a 19.-ek a ligában. A többi támadóstatisztikájuk még rosszabb. 303.1 yard mérkőzésenként (29.), 210.3 passzolt yard (23.), 92.7 futott yard (27.). A keretüket megnézve ez azért érthetetlen.

A védelmük már komolyabb kihívást fog jelenteni. 21.9 pont mérkőzésenként (15.), 330.5 yard (11.), 235.4 engedett passzolt yard (18.) és a futás elleni védekezés 95.1 yard (4.). És pont ezzel lesz a probléma. Carson Palmer kiesését követően végre jó döntést hoztak és nem Matt Leinart, hanem a másodéves Terrelle Pryor lesz a kezdő irányító. Őt viszont támogatni kell a futásokkal. Az idei futójáték amúgy is gyenge volt és nagyon kellene egy emberfeletti teljesítmény Darren McFaddentől.

Palmer mellet biztosan kihagyja a mai mérkőzést a cornerback Phillip Adams. Kérdésesnek jelölik Tyvon Branch (S) és Mike Brisiel (G) játékát. De valószínűleg játszani fog Miles Burris, Khalif Barnes, Jack Crawford, David Ausberry, Brandon Myers, Juron Criner és Richard Seymour is.

A Chargers szerencsésebb a sérüléseket tekintve. Csak két kérdőjel van. Kérdéses a running back Ronnie Brown játéka és kétségesnek jelölik a linebacker Donald Butler szereplését. A többi sérüléssel bajlódó játékos viszont egytől-egyig pályára léphet. Shareece Wright (CB), Takeo Spikes (LB) és Demorrio Williams (LB) játékára is számítani lehet.

A Raidersnél pedig véget ér az újjáépítés éve. A védelemre azért komoly munka vár és a futójátékon is van némi csiszolni való. A magas fizetések nagyon összekuszálták a keretet és az év során is számos kérdés merült fel, de remélhetőleg a jövő év már sokkal sikeresebb lesz.

bejegyzesraidersbanner.jpg

Forrás:

Oakland Raiders Hungary

raiders.blog.hu

Képek: tshq.co, voiceofsandiego.org