Kevin Williams helye a legkérdésesebb

A defensive tackle szerződéséből még két opciós év lenne hátra.

A 32 éves védő játékos már 2003 óta a Minnesota Vikings teljes tagja. Williams eddig 156 mérkőzésen játszott és kivétel nélkül mindegyiken kezdőként lépett pályára. Jövőre azonban talán már nem Vikings játékosként fog küzdeni.

Rick Spielman a Minnesota Vikings general managere tavaly ugyanilyenkor igen meglepő lépéseket tett és három kulcsjátékost is elküldött a csapattól egyik napról a másikra. Akkor Cedric Griffin, Anthony Herrera és Steve Hutchinson volt az áldozat, ők mindhárman fontos szerepet játszottak addig a csapat életében.

Spielman erre a lépésre azt mondta, hogy egy új korszak kezdődik a csapatnál. Fiatalítás és költségcsökkentés volt az indok. Számítása bejött, hiszen a 2011-es 3-13 -as mérleg után, tavaly már 10-6 -al bejutottunk a rájátszásban. Spielman játékospolitikája tehát építő jellegű, csak fájó megválni a legjobb játékosainktól.

Könnyen előfordulhat, hogy Kevin Williams is erre a sorsra jut, hiszen már nem fiatal és nagyon sok pénzt kell neki kifizetni a következő időszakban.

A rookie szerződését 2006 decemberében újították meg. Akkor 7 évre kötelezte el magát összesen 50 millió dollárért, amiből 16 millió dollár volt a garantált.

Williams helyzete jelenleg úgy áll, hogy aktív szerződése már nincs, de a 2006-ban megkötött megállapodásban plusz kettő opciós évet fogalmaztak meg, ami idő alatt 17 millió dollárt kéne neki kifizetni. Ezt azonban a Vikings jól megfogja gondolni.

Amennyiben nem tudnak megállapodni a plusz két évről, akkor Williams szabadügynök lesz.

Még júliusban beszámoltunk róla, hogy Kevin saját bevallása szerint még 2 év játékot simán tudna vállalni, de már akkor is aggódott a fiatalítási program miatt. Hamarosan kiderül, hogy mi is lesz a sorsa.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com