A Super Bowl kulcsjátékosai: Lewistól Kaepernick-ig!

A mostani rájátszás előtt sokan vélték úgy, hogy Joe Flacco egy középszerű irányító, aki sosem fog felérni a csúcsra. A huszonnyolc esztendős játékos, azonban bebizonyította, hogy ő a Baltimore Ravens vezére, ezt Ray Lewis is elismerte már. Flacco egyértelműen karrierje legjobb teljesítményét nyújtja, ezt bizonyítja, hogy a mostani rájátszásban, átlagban 284.3 yardot passzolt volt 8 touchdown átadása és egyszer sem adta el a labdát. A Ravens egyik legfontosabb játékosa egyértelműen Flacco, ha ő jól teljesít, akkor a San Francisco 49ers védelme komoly feladat elé néz majd este.

A védelemben többek között ott van Haloti Ngata, Dannell Ellerbe, Terrell Suggs és Ed Reed is, de ezt a sort egyértelműen Ray Lewis irányítja. A fantasztikus képességű védő 2012. október 14-én tricepszszakadást szenvedett, amely majdnem véget vetett a szezonjának. A harminchét esztendős védő, azonban felépült és a rájátszás előtt bejelentette, hogy az idény végén visszavonul. Lewis a rájátszásban elképesztő teljesítményt nyújt (3 mérkőzés, 44 szerelés) és egyértelműen ő a Ravens védelmének a vezére. Vajon a legendás játékos kétszeres bajnokként fog visszavonulni?

A huszonöt esztendős Colin Rand Kaepernick a 2012-es szezon előtt, még backup QB-nek számított a San Francisco 49ers-nél, majd az alapszakasz 10. játékhetén Alex Smith agyrázkódást szenvedett a St. Louis Rams elleni összecsapáson, így megnyílt az út Kaepernick előtt. Smith ugyan felépült az agyrázkódásából, de Jim Harbaugh-nál már nem ő volt a kezdő QB, vagyis a 49ers szezon közben váltott irányítót.

Ilyet valószínűleg tízből csak egy edző merne megtenni. Nos, Harbaugh döntése elképesztő volt, hiszen Kaepernick sokkal magabiztosabb, mint Smith, nem mellesleg futni is nagyon szeret. A csereirányítóvá lefokozott Smithnek csak egy előnye van hozzá képest és ez a pontosság. Ennek ellenére a 49ers egyik kulcsjátékosa az egyértelműen Kaepernick, de vajon hogy bírja majd a ránehezedő nyomást?

Sokan megemlítik, hogy a 49ers védelme azért ilyen erős, mert Mike Singletary annak idején remek munkát végzett. Nos, ez a védelem inkább Harbaugh miatt lett félelmetes, de vajon ki ennek a csapategységnek a vezére. Megemlíthetnénk NaVorro Bowman, Aldon Smith és Patrick Willis nevét is, de ennek az egységnek Justin Smith az igazi kapitánya. A harminchárom esztendős defensive end minden egyes mérkőzésen hatalmas munkát végez. Amennyiben Smith összeszedi a társait, akkor Flacco-éknak kellemetlen perceket szerezhetnek majd.

Forrás:

Sport365 - Az online sportújság

sport365.hu

Képek: sportmenu.net, washingtonpost.com