Donnie Avery érkezhet márciusban

A Colts elkapója szabadügynök lesz és olcsó lenne őt megszerezni. Több mint valószínű, hogy az idei holtidényben szétválnak Harvin és a Vikings útjai, éppen ezért fontos lenne az elkapó poszt megerősítése. Ezen ugyanis nem állunk a toppon. Wright, Childs, Jenkins, Burton és Summers azok akik még a csapat rendelkezésére állnak. Aromashodu és Simpson ugye szabadügynökök lesznek és az ő újabb szerződtetésükre nem sok esély mutatkozik. Harvin meg továbbáll. Marad tehát öt elkapónk, akik közül 3 rendelkezik NFL tapasztalattal, egy sérülésből felépült újonc és egy pedig csak az edzőcsapatban volt eddig.

Felvetődhet a kérdés, mi is lesz ezután? Természetesen a draft-on elkapót fogunk választani első körben, ezt majdnem 100%-ra lehet mondani. De akkor is a szabadügynöki listáról is illene megcsípni néhány jó játékost. Rick Spielman elmondta, hogy tervezi a szabadügynöki lista kifosztását és minél jobb játékosokat leigazolni.

Itt jön képbe a Colts volt elkapója Donnie Avery.

Avery egy olcsó lehetőség lenne a Vikings számára, hiszen tavaly csak egyéves megállapodást kötött vele a Colts 615.000 dollárról, amit idén sem kéne nagyon megemelni. Így kevés pénzért kaphatna Ponder egy jó célpontot.

Tavaly a Colts-nál 16 meccsen kapott lehetőséget, amiből 15 mérkőzésen kezdő is volt. Emlékezhetünk, hogy velünk is találkoztak a második fordulóban, ahol Avery karrierjének legjobb meccsét játszotta. 9 elkapással 111 yardot szerzett csapatának. De a rájátszásban is kapott lehetőséget és ott is kezdőként.

A tavalyi idényt végül 60 elkapással, 781 yard-dal és 3 TD-vel fejezte be.

Könnyen elképzelhető, hogy a 28 éves elkapó a Vikings első érkezői között lesz a holtidényben.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Képek: bleacherreport.com