A Vikings egy évvel hosszabbított Frazier-el

Ugyan a szerződés megvan, de nem hosszútávú, bár opció van rá. A 2013-as idényben is Leslie Frazier fogja irányítani a Minnesota Vikings csapatát, derült ki a szerdai napon. Leváltására igazából semmi oka nem lett volna a tulajdonosoknak, hiszen két év alatt visszavezette a csapatot a rájátszásba. 2011-ben minden idők legrosszabb mérlegével, 3-13 -al zárta az alapszakaszt a Vikings, de tavaly már 10 győzelemmel és 6 vereséggel a csoport második helyén végezve bekerült a rájátszásba.

Frazier 2010-ben azután lett a Vikings vezetőedzője, hogy Brad Childres-től megváltak és őt nevezték ki ideiglenesen, a következő szezontól viszont már teljes jogú vezetőedző lett. Frazier 4. évét kezdi ezen a poszton idén köszönhető ez annak, hogy szerda este megállapodott a vezetőkkel.

A jelenlegi kontraktus 1 évről szól, hosszútávú szerződést még nem kötnek vele. Azonban ha jó teljesít vezetése alatt a csapat, akkor egy 4 éves opció lép életbe, ekkor hosszabb távon kötnének vele alkut.

Frazier hajtotta végre a csapat legnagyobb javulását a Vikings történetében, hiszen a 2011-es 3 győzelem után tavaly már 10 győzelemmel zárt. Ez a 7 meccses győzelmi ugrás a legjobb a Vikings történetében.

A Vikings tulajdonosa Mark Wilf elmondta, hogy Frazier figyelemre méltó munkát végzett és erős Vikings-ot alakított ki és a jövőre nézve pozitív kilátásokat helyezett kilátásba.

“Nagyra értékeljük a vezetését és várjuk, hogy a jövőben hosszútávon együtt dolgozhassunk vele.” – mondta Mark Wilf a Vikings tulajdonosa.

Frazier tehát marad és a jövőre nézve jót tehet a csapatnak, hogy nem váltogatjuk félévente a vezetőedzőt, mint egyes csapatok.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com