Mike Wallace érdekli a Vikings csapatát

Egy hetet sem kell már várni és már itt is a szabadügynöki piac nyitás. Március 12-én nyílik a piac és sok játékos válik elérhetővé minden csapat számára. A Minnesota Vikings is idetartozik, bár Spielman és a többi ez ügyben nyilatkozó Vikings feljebbvaló nem ígér nagy neveket a szabadügynöki piacról. A hét elején felröppent a hír, miszerint mégis szemet vetettünk a Steelers volt elkapójára, Mike Wallace-ra és azóta egyre több helyről érkezik ez a hír.

A fizetési sapka alatt most 17 millió dollár van, amit még további szelektálással fognak a csapatnáL kicsit növelni. Elkapóra égető szüksége van csapatunknak, hiszen jelen állapot szerint 5 azaz öt szerződéses elkapónk van, ráadásul abból egy, Percy Harvin, aki megy vagy marad még az idei holtidényben, ezt senki sem tudja.

A maradék négy WR-ből, mindössze kettőnek van némi tapasztalata az NFL-ben, a másik kettő sérülésből épült fel, meg az edzőcsapatban szerepelt eddig. Tehát mindenféleképpen kell az erősítés. Hétfőn rögtön azzal kezdtük, hogy elküldtük Michael Jenkins-t, aki nem a sok yardjáról és a rengeteg szerzett TD-jéről volt híres nálunk, de lekapta amit el kellett.

Mike Wallace, aki augusztus 1-jén lesz 27 éves 4 éve szerepel az NFL-ben. Minden eddigi idejét a Pittsburgh Steelers csapatánál töltötte. Már tavaly is problémák voltak ottani szerződésével végül maradt még egy évet, de most már váltani fog ez biztos.

A Pittsburgh még 2009-ben a harmadik körben választotta ki a Mississippi egyetemről és a 4 NFL-es éve alatt 235 elkapásból 4042 yardot és 32 TD-t ért el.

Természetesen lehet esélye a Vikings csapatának, hogy megszerezze őt, de a mostani játékospolitikánkat elnézve Wallace nem fog kérni belőlünk. Ugyanis Spielman menetrend szerint egy 1 éves szerződést fog neki felkínálni, ha felkínál, Wallace-nak pedig a Steelers-nél is már ez volt a problémája.

Az ő leszerződtetésére a lehetséges és eddig legjobb esélyekkel pályázó csapat a Miami Dolphins. Ők készek lennének több évre is magukhoz láncolni az elkapót.

Hamarosan kiderül, hogyan is folytatódik tovább a történet.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Képek: footballoutsiders.com