A Lions szerződtette David Akers-t

Pénteken visszavonult a Detroit Lions-t 21 szezonon keresztül szolgáló kickere Jason Hanson és a csapat már meg is találta az utódát. Tegnap bejelentették, hogy szerződtették a San Francisco 49ers volt rúgóját David Akers-t.

Akers-t egy kiábrándító szezon után március elején elküldte a 49ers. Két szezonon keresztül volt a csapat játékosa és a tavalyi volt pályafutásának legrosszabb éve. 63 mezőnygólkísérletéből csak 42 mezőnygól szerzett ami 69% pontosságot jelent. Legjobb szezonját 2002-ben az Eagles csapatában játszotta amikor 88.2 pontossággal lőtt.

A lépéssel csak rövid ideig oldotta meg a rúgókérdést a Lions, hiszen Akers már 38 éves. Hanson 21 éven keresztül volt a csapat kickere, míg az elődje Eddie Murray 12 éven keresztül szolgálta a csapatot. Az biztos, hogy Akers fele annyi időt sem fog eltölteni a Lionsnál mint az elődei.

Akers indult az 1997-es Drafton de egyetlen csapat sem választotta ki. Elsőként az Atlanta Falcons (1997) szerződtette, de még abban az évben a Carolina Panthershez távozott. 1998-ban a Washington Redskins játékosa volt és bemutatkozott az NFL-ben. A következő szezonban Redskins kölcsönadta a Berlin Thunder-nek. Még abban az évben szerződtette a Philadelphia Eagles és 2010-ig a csapat játékosa volt.

Pályafutása során 453 mezőnygólkísérletéből 367-et értékesített (11. az NFL történetében) ami 81%-os pontosságot jelent. 1.622 pontot szerzett a csapatainak ami a 14. legtöbb a liga történetében. Továbbá két sikeres passzkísérlete is volt az NFL-ben amiből 25 passzolt yardot és 1 touchdownt szerzett.

(nfl.com, Fotó: sfexaminer.com, Justin Edmonds / Getty Images)