Dwight Freeney a San Diego Chargers játékosa lett

Új csapatot talált magának a szabadügynök defensive end Dwight Freeney. A San Diego Chargers a hétvégén bejelentette, hogy kétéves 8.75 millió dolláros szerződést kötött a pass rusher-el.

A korábbi Indianapolis Colts védő múlt hét szerdán és csütörtökön találkozott a Chargers vezetőivel. Ekkor még öt csapat is érdeklődött iránta, de a tárgyalások tovább folytatódtak pénteken és szombaton végül sikerült megállapodniuk.

"Nagyszerű dolog, hogy szerződtettünk egy kemény veterán játékost aki értékes tapasztalatokat ad a védelmünknek. Már megmutatta a pass-rush képességeit és kitűnően illeszkedik a védelmünkbe." - nyilatkozta a Chargers idén kinevezett vezetőedzője Mike McCoy.

A korábbi csapatlátogatások egyikét követően sem távozott általa elfogadhatónak vélt szerződésajánlattal és ha a Chargers-el sem sikerült volna megegyeznie akkor minden bizonnyal meg kellett volna várnia az edzőtáborok kezdetét, hogy újra csapatot találjon magának.

A Chargersnek nagy szüksége volt pass-rusherre mert a másodéves linebacker Melvin Ingram keresztszalag szakadást szenvedett a múlt heti OTA edzésen.

A jelenleg 33 éves Freeney-t a 2002-es Draft első körében választotta ki a Colts. 11 éves Indianapolisi pályafutása alatt 298 tacklet, 107.5 sacket és 44 kierőszakolt fumblet szerzett. Hétszer választották be a Pro Bowl és háromszor az All-Pro keretbe és 2007-ben Super Bowl-t nyert a Coltsal.

A jelenlegi legfontosabb kérdés mégis az vele kapcsolatban, hogy McCoy szavai ellenére mennyire fog beilleszkedni a Chargers 3-4-es védekezési sémájába. Ezzel a rendszerrel már tavaly is sokat küszködött a Coltsnál. A Chargers jelenlegi defensive koordinátora a korábbi vezetőedzőjének Chuck Pagano-nak a testvére John, aki szintén a bátyja által alkalmazott sémát játszatja majd a Chargersel.

(nfl.com, Fotó: usatoday.com, rantsports.com)