Kihirdették az 50. és az 51. Super Bowl-t rendező városokat

Tegnap este kihirdették a 2016-os és 2017-es Super Bowl-ok házigazdáit. A 2016-os 50-ik Super Bowl L-nek a San Francisco-i új Levi's Stadion, a 2017-es Super Bowl LI-nek a Houston-i Reliant Stadion ad majd otthont.

A Super Bowl 1985 óta most tér vissza először Bay Area-ba, míg Houston városának ezzel szemben csak 13 évet kell várnia egy újabb döntő rendezésére.

A 49ers szurkolóinak kellemes emlékei lehetnek a legutóbbi, körzetükben megrendezett döntőről hiszen a Joe Montana által vezetett csapat 38-16-ra legyőzte a Dan Marino nevével fémjelzett Miami Dolphins-t a Stanfordban megrendezett Super Bowl XIX-ben.

Az NFL tulajdonosok a hét eleji Bostoni tavaszi találkozójukon szavazták meg a rendező városokat. Mindkét döntő rendezésére jelentkezett Miami városa is, de nem okozott meglepetést a mellőzése, hiszen nem tudták teljes mértékben biztosítani a stadion felújítását.

"Igazi siker ez mindenki számára a Bay körzetben. Santa Clara városa is amellé állt, hogy San Francisco Super Bowl-t rendezzen. San Jose is nagy szerepet játszott benne és úgy gondolom Napától Montereyig mindenki támogatott. A sport összehozza az embereket, a közösségeket és ezt semmi sem hangsúlyozhatja ki jobban mint hogy a Bay körzet rendezi meg az 50. Super Bowl-t." - nyilatkozta a 49ers tulajdonosa Jed York.

San Francisco kiválasztását követően a tulajdonosok megszavazták, hogy Houston rendezheti az 51. Super Bowl-t. A Reliant Stadion 2004-ben már otthont adott a nagydöntőnek. A 38. Super Bowl-on a New England Patriots 32-29-re legyőzte a Carolina Panthers csapatát.

"Csodálatos volt 2004-ben. Hiszem, hogy most még jobban fel tudunk majd készülni az eseményre. Ez egy csodálatos ünnep lesz. Már most várjuk, hogy a világ minden tájáról Houstonba jöjjenek majd az emberek." - nyilatkozta a Houston Texans tulajdonosa Bob McNair.

(nfl.com, Fotó: associatedpress.com, timesofisrael.com, foxsportssouthwest.com)