Carl Nicks sérülése maradandó lehet

Carl Nicks-ből, a Bucs guardjából hatalmas bust válhat élete végéig tartó lábujj sérülése miatt. Ugyanis úgy néz ki sérülése maradandó, mely pályafutása végéig korlátozni fogja a játékban. Ezt maga Carl Nicks árulta el pár nappal ezelőtt egy nyilatkozatában, miszerint ez soha nem fog elmúlni. A guard a tavalyi évben érkezett hozzánk, öt évre írt alá 47,5 millió dollárért, melyből 31 millió dollár körüli összeg garantált. A tavalyi szezonnak azonban csak a felét tudta végigjátszani majd talpában elszakadt egy szalag.

Annak ellenére, hogy folyamatosan zajlik rehabilitációja, és már a csapat edzésein is részt vehet, valószínűleg egész életében fájdalmat fog érezni játék közben. Miután Carl Nicks megtette ezt a bejelentést, szépen lerázta magáról a kérdések hadát, azonban ha kissé belegondolunk, ez egyáltalán nem jelent túl jót.

A maradandó sérülést szenvedő játékosok általában azért előbb vagy utóbb befejezik karrierjüket, ez esetben inkább előbb. Főleg abban az esetben, ha már a játékos maradandó sérüléséről kezd beszélni. Egy lábujj sérülés pedig kifejezetten kellemetlen lehet aktív, kemény mozgást igénylő sport közben. Annak idején Nicks-éhez hasonló sérülés miatt ért véget a Hall of Famer Jack Lambert és Deion Sanders karrierje is.

Nicks sérülése az egyik oka, hogy a szabadügynök piacon sem lesz könnyű dolgunk jövőre. Hisz bár idén szerződése át van strukturálva, azonban 2014-ben, majd 9 millió dollárt kell kifizetni a játékosnak. 2015 előtt pedig a Bucs-nak esélye sincs megszakítani a kapcsolatot a játékossal, főleg, hogy nem saját hibájából lesz játékképtelen. Így máris elestünk egy nagyobb beruházástól, és Nicks lehet a pályára sem fog lépni.

És bizony ez történik, ha nagy kockázatot veszel a nyakadba a szabadügynök piacon. Vincent Jackson (WR) megérte a hatalmas összeget, Carl Nicks hosszútávú szerződtetése viszont lehet, hogy nem vált be, hisz a játékos hét mérkőzést játszott egészségesen, és ki tudja milyen produkcióra lesz képes ezek után, vagy fog-e egyáltalán játszani? Persze ebben a szezonban is vettünk a nyakunkba kockázatot. Ott van a 41,25 millió dollárért szerződtetett, elég sok kritikát is kapott Dashon Goldson, aki ebből 22 millió dollárt garantáltan megkap. És a 96 millió dollárért szerződtetett, komoly sérülésből visszatérő cornerback, Darrelle Revis.

Persze kockázatmentes igazolások nincsenek az NFL-ben. De a kockázatot lehetne csökkenteni, az esetleges totális katasztrófák elkerülése végett. Ha horribilis összegeket fizetsz egy játékosért a szabadügynök piacon, egy esetleges sérülés teljesen tönkre teheti a csapat költségvetését. Persze alacsony áron nem kapsz minőségi játékost. A Bucs Revis esetében egész jól kezelte a szerződés strukturálását, azonban ez Nicks-ről már nem mondható el. Ha pedig egy méregdrága használhatatlan játékos csücsül a rosteren egyértelműen nem tudsz majd másikat szerződtetni helyette.

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu