Mérkőzés összefoglaló: Bills 20-16 Vikings

Mindenki bizakodott, mindenki remélt, tegnap mindenki csalódott. Elképesztően gyenge játékkal sikerült a második vereséget is begyűjtenünk az előszezon során. Ezen a héten idegenben, a Ralph Wilson Stadium-ban vendégszerepeltünk, házigazda a Buffalo Bills volt. Nagy reményekkel mentünk neki a találkozónak, mert az örök mérleg is mellettünk szólt és kezdőcsapattal állhattunk ki az első negyedben.

Frazier a hét közepén elmondta, hogy egy félidőt biztosan fog kapni Christian Ponder a Vikings kezdő irányítója, mert látni szeretné, hogy mennyit fejlődött. Nos mi eláruljuk, semennyit.

A statisztikával kezdeném. Ponder 12 passzából 5 volt sikeres és 53 yardot sikerült neki szereznie. Ja tényleg futott még 14 yardot két kísérletből. Azonban a fejlődés halvány körvonalát sem láttuk a meccsen. Igaz ehhez az is hozzájárult, míg ő irányított, hogy az támadó fal úgy engedte át a védőket, mint a huzat. Ellenállás jelét sem láttuk rajtuk.

Ponder így nagyon sokszor kénytelen volt nagy nyomás mellett passzolni és a sacket elkerülvén vaktában eldobta a labdát, mindegy merre. Hát ez nem volt valami jó. Ráadásként még egy rossz snapet is nyomtak Ponder-nek, így szegény kénytelen volt a labda után szaladni és így rengeteg yardot buktunk.

A labdát mi hordhattuk vissza, de Hopkins touchbackre rúgta, így a 20 yardosunkról jöhettünk. Első playre azonnal besackelték Ponder-t, már itt látszott, hogy az O-line nem vette komolyan a Bills-t, sajnos később sem.

Punt puntot követett, mígnem a második Bills driveban Kolb Goodwin-nak passzolt a labdát, de Rhodes beleért a felpattanó labdára pedig Sanford csapott le, így intereptionnel hozzánk került a labda.

Kár, hogy nem éltünk a lehetőséggel itt kapta a rossz snapet és 14 yardot csúsztunk vissza a pályán. Nem sikerült a first down, így Walsh-nak 49 yardról kellett próbálkoznia. Egy sima meccsen alap, hogy ez bemegy, de ott 49 yardról kimaradt a kísérlet.

Ekkor még nem kellett szomorkodni, mert a Bills passzolásból egyáltalán, futásból meg alig jutott valamire. Kivédekeztük őket és a soron következő driveban igen sokáig, 6 percig birtokoltuk a labdát, aminek a végén egy 36 yardos mezőnygóllal magunkhoz ragadtuk a vezetést.

El is telt az első negyed, vezettünk ez eddig oké volt. A második negyedben sokáig nem történt semmi, de a szünet előtt 9 perccel valami megváltozott. Először is a Bills puntolta el a labdát, amiről a bírók először megállapították, hogy az 1 yardosunkon megfogta a hazai játékos, majd challengeltek és rájöttek, hogy már bent volt az endzoneban a labda, így a 20 yardosról indíthattunk.

A snap megint rossz volt, de most végzetesnek is bizonyult. Cassel nem érte utol a labdát, csak rácsúszni tudott az endzoneban, de kipattant tőle és a rávetődő védő (Blatnick) így megszerezte a Bills első pontjait. Gondolni sem merte volna a meccs előtt, hogy ilyen történik vele. Mondjuk mi sem. Desmond Bishop először lépett pályára mérkőzésen sérülése óta, Andrew Sendejo-val karöltve volt egy sackük.

A szünetig még két hazai mezőnygól született, így 13-3 -as állással abszolút nem lehettünk boldogok.

Fordulás után a Bills kezdhette a támadásokat. Kolb-ot E.J. Manuel váltotta az irányító poszton sokak örömére. Nálunk már ekkor a második számú védelem volt fenn. Ez teljesen meg is látszott, mert Manuel 7/7 -es passzolási mutatóval végigmasírozott a pályán és egy 7 yardos TD passzt Brandon Smith-nek kiosztva tovább növelte előnyüket.

Rögtön ezután Stephen Burton 102 yardos kickoff return TD-t csinált, de Tyrone McKenzie szabálytalansága miatt annullálták a pontszerzést.

Cassel ezután még próbálkozott, de a harmadik negyed közepén vagy ráuntak az edzők vagy csak simán váltottak, de McLeod Bethel-Thompson érkezett a pályára a Vikings irányítójaként. (Esküszöm meg kéne nézni mit tud az alapszakaszban kezdőként.)

A harmadik negyedben nem kerültünk közelebb a Bills-hez a pontokat tekintve, így a zárónegyedben reménykedhettünk.

Banyard (harmadik számú RB) volt ennek a drivenak a legjobbja. Mindjárt az elején 38 yardos futással mutatta meg magát az edzőknek. Nem sokon múlott, hogy egy hatalmas TD-t fusson, de sajnos Meeks-et nem tudta lerázni. Bethel-Thompson ezután több alkalommal is célba vette Webb-et, de az elkapóvá visszaállított játékos nem tudta egyik passzt sem begyűjteni. Banyard eredményesen futott és a Mark Brown is elkapott egy 11 yardos passzt. Végül Webb is feliratkozott, mert egy 9 yardos indítást kapott el.

A Bills 2 yardosán voltunk 1 és 2-vel. Negyedikre is neki kellett menni, mert 1 yard választott el minket az első TD-től. Banyard végül középen berepült a gólvonal mögé, így TD-t jegyezve elkezdtünk felkapaszkodni.

A Bills próbálkozását 1 perc alatt meghiúsítottuk, így újra mi jöhettünk. Szép driveot építettünk fel, ahol Thielen és Summers is villogott, végül 35 yardról Rodney Smith kapta el McLeod Bethel-Thompson passzát, így 4 pontra csökkentve a különbséget.

A kétpontos kísérlet sikertelen volt. A Bills ezután a kt perces figyelmeztetésig tudta húzni az időt, de puntolniuk kellett. Sajnos a késői feltámadás nem segített rajtunk, mert 4 sikertelen passzkísérlet miatt turnover következet. Mivel az időkéréseink elfogytak, így az akkorra már Manuel-t vált Tuel kitérdelte a hátralévő időt. Nyert a Bills, megérdemelten

Nagyobb összpontosítás kell a csapattól, nem elég ha az utol negyedben jól játszunk. Következő meccsünk magyar idő szerint jövő hétfőn éjjel 2-kor kezdődik a 49ers ellen, nem lesz piskóta az sem.

bejegyzesvikingsbanner2.jpg

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com