Sean Lee 51 millió dollárért hosszabbított a Dallas Cowboys-al

A Dallas Cowboys bejelentette hatéves, 51 millió dolláros szerződéshosszabbítást kötött a linebackerével, Sean Lee-vel. Az NFL.com szakértőinek Ian Rapoport-nak és Albert Breer-nek egybehangzó információ alapján Lee körülbelül évi 7 millió dollárt fog keresni és egy eszkalátor teljesülése esetén elérheti el a maximális 51 millió dollárt.

Az eszkalátor alapja Lee pályán töltött snapjeinek száma. A csapat snapjeinek legalább 80%-nál pályán kell lennie Lee-nek amivel a Cowboys bebiztosította magát a jövőbeli sérüléseket illetően. Lábujjsérülése miatt a linebacker a tavalyi szezonban csak 6 mérkőzésen tudott pályára lépni.

"Nyilvánvalóan voltak sérüléseim és azt mondtam meg kell találnom a módját, hogy a pályán maradhassak. Ez a szerződés rendkívül fair. Egész évben pályán leszek akkor meg fogom kapni a fizetésemet. De ha megsérülök akkor ez megvédi a Cowboys-t és ez fantasztikus különösen figyelembe véve azokat a sérülések amelyeket elszenvedtem a múltban. Remélhetőleg meg fogom találni a módját, hogy az egész évben a pályán lehessek. Ez a célom. Szóval ez hihetetlenül fair" - nyilatkozta Lee a Cowboys hivatalos weboldalának.

A Cowboys tulajdonosa Jerry Jones a múltban már több alkalommal aláírt nagy szerződéseket amik szépen lassan kudarcot vallottak az évek alatt. Túl sok ilyen eset volt és általában túlértékelt játékosok kapták meg a bombaszerződéseket.

Lee szerződése viszont egyáltalán nem ilyen, sőt inkább úgy néz ki mint egy alku. Mielőtt tavaly megsérült Lee-nek minden esélye megvolt rá, hogy a liga legjobb középső linebackere legyen. Egyszóval a szerződés egy egyértelmű üzenet, ha végig pályán leszel megkapod a nagy pénzt.

(nfl.com, Fotó: bleacherreport.com, thescore.com)