Négyéves hosszabbítást kötött a Baltimore Ravens vezetőedzője John Harbaugh

A szezonnyitó mérkőzés előtt bejelentették, hogy a Baltimore Ravens négyéves szerződéshosszabbítást kötött vezetőedzőjével, John Harbaugh-al. Az új szerződés 2016-ig szól és a Pro Football Talk értesülései szerint évente átlagosan 7 millió dollárt fog keresni a címvédő vezetőedzője.

Harbaugh 2008 óta a Ravens vezetőedzője. A mostani szerződés már a második hosszabbítása volt a csapattal. Korábbi 2011-ben aláírt szerződése a 2014-es szezon végén járt volna le. NFL-es pályafutását a Philadelphia Eagles csapatánál kezdte. 1998-tól 2007-ig volt az edzői stáb tagja ahol először a speciális egység koordinátora majd a defensive backek edzője lett.

Öt éves vezetőedzői pályafutása alatt 54-26-os alapszakasz mérleget, 9-4-es rájátszásbeli mérleget ért el. Az összes évben bejutott a playoffba, három AFC North elsőséget szerzett, a tavalyi szezonban megnyerte a Super Bowl-t és minden évben megnyert legalább egy rájátszás mérkőzést.

Harbaugh új szerződésével a liga legjobban kereső edzői közé tartozik. Mellette Sean Payton (New Orleans Saints), Bill Belichick (New England Patriots) és Andy Reid (Kansas City Chiefs) szerepel a lista elején.

(nfl.com, Fotó: businessinsider.com)