Több hetet kell kihagynia a Broncos kezdő tacklejének

A tegnapi napon kiderült, hogy lábfejsérülése miatt több hetet (a legrosszabb forgatókönyv szerint idén már nem léphet pályára) ki kell hagynia a Denver Broncos offensive tacklejének Ryan Clady-nek. A kétszeres All-Pro kerettag falember a vasárnapi esti New York Giants elleni győztes mérkőzésen sérült meg. A Broncos támadóalakulata igen meggyőző volt az első két mérkőzésen (főként a mérkőzések második negyedében), de Clady kiesése komolyan megváltoztathatja a játékukat.

Clady kiesésének legkevésbé Peyton Manning örülhet hiszen elvesztette ligaelit vakoldali védőjét. Clady szerződése lejárt az idei offseasonban, a csapat franchise taget adott neki de végül sikerült megegyezniük egy ötéves, 52.5 millió dolláros szerződésben. A Broncos Clady mellett bízik a tackle tartalékjában Chris Clark-ban hiszen tegnap kétéves hosszabbítást kötöttek vele, de messze nem ugyanazt a szintet képviseli.

A legfőbb probléma Clady kiesésével, hogy Manning a támadóplayek többségénél a line of scrimmage-n közli a playt vagy éppen hívja át és erre nem csak az elkapóknak, futóknak hanem az egész falnak azonnal reagálnia kell. A vak oldal mindig kényes pont és egy kis bizonytalanság a védő személye iránt komolyan visszavetheti a játékát. A következő két játékhéten az Oakland Raiders-el és a Philadelphia Eagles-el találkozik majd a Broncos és nem kell majd meglepődni ha egy kicsit visszaesnének Manning mutatói.

(nfl.com, Fotó: 1043thefan.com)