Mi történt a San Francisco 49ers-el?

Mi a gond a San Francisco 49ers háza táján? Colin Kaepernick az előző szezonban kispadról beszállva Super Bowlba vezette a kaliforniai aranyásókat, idén pedig csak gyengélkedik a döntő vesztese. Egyre gyengébb formában játszik a 49ers csapata, amely legutóbb hazai pályán szenvedett kiütéses vereséget az Indianapolis Colts együttesétől. Az aranyásók nagy reményekkel várták ezt az idényt is, főleg a tavaly berobbant irányítójuk, Colin Kaepernick játékára építve.

A 2012-es szezont még Alex Smith irányítása alatt kezdte a Jim Harbaugh által trenírozott gárda, amely 11-4-1-es alapszakasz eredményt produkált. A 8. héten még a kezdőirányító vezette győzelemre a csapatot az Arizona Cardinals ellen, remekül játszva 24-3-ra nyerve Glendale-ben.

Ezután következett a Frisco számára a pihenő hét, ami alatt egy edzésen megsérült Smith és helyét átvette Colin Kaepernick a St. Louis Rams elleni 10. fordulós találkozón.

Ez még nem azt mutatta, hogy itt a Super Bowl egyik résztvevőjét látjuk, de az újonc QB játéka 180 fokos fordulatot vett. Bevezette a rájátszásba a csapatot, ahol az NFC összetett tabelláján elért 2. helyezésnek köszönhetően a főcsoport elődöntőben kezdtek a Green Bay Packers ellen.

Mindenki aggódott, hogyan viseli el az új fiú a play off terhét, amire laza játékkal, 263 passzolt yarddal és 2 Touchdownt érő átadással válaszolt a fanatikusok és a szakértők felé.

Ezzel a magabiztossággal utaztak Atlantába, ahol egész Amerika a Falconst várta a New Orleans-i döntőbe. Egy remek 2. félidőt produkálva sikerült a döntőbe jutás a csapatnak, ahol végül vereséget szenvedett a Baltimore Ravens ellen.

Nyáron együtt tudott maradni a csapat, nem véletlenül várt tőlük jó szereplést mind a szurkolótábor és a sajtó. Csak a korábbi kezdő QB, Alex Smith szerződött át a Kansas City Chiefs csapatához, amely az előző szezonokban nem szerepelt a régi időkhöz méltóan.

Közben Kaliforniában a megmaradt játékosok mellé érkezett egy klasszis elkapó a bajnokcsapattól, Anquan Boldin személyében, akivel mindenképp erősödött a támadóalakzat. Az első mérkőzést lazán hozták a Green Bay Packers ellen, miután a találkozót 34-28-as legyőzése alkalmával Kaepernick 3 TD passzt dobott, emellett segítségével elképesztő, 412 yardot masírozott előre a gárda.

A 2. fordulóban aztán valami eltört. A Seattle Seahawks nem várt arányban, 29-3-ra mosta le a negyvenkilenceseket a műfűről. Az irányító háromszor adta el a labdát, ami pedig a futójátékot is minősíti, hogy Kaepernick tette meg a legtöbb yardot. Ez mindenképpen nagy pofon volt a piros-aranysárga mezesek számára.

Mindenki várta a javítást az Indianapolis Colts elleni találkozón. Az irányítónak több, mint az átadásainak a fele nem talált célt, ehhez még következett egy labdaeladás is. A találkozót 27-7-re nyerték meg a csikók, tovább taszítva a mélybe Jim Harbaugh fiait.

Sokan megkérdezhetik, hogy tényleg jó döntés volt elküldeni Alex Smith-t? Amióta az Andy Reid edzővel készülő irányító oda igazolt, a főnökök szárnyalnak a bajnokságban, 3-0-val kezdve az NFL alapszakaszát, emellett Alex Smith kettesével szórja a TD-passzokat meccsenként. Most aztán igazán foghatja a fejét Harbaugh mester!

Rögtön itt van az újabb javítási lehetőség a Frisco előtt, ugyanis az NFC West rivális St. Louis Rams otthonába látogatnak. Az NFL az a bajnokság, ahol bármi megtörténhet egy meccsen. Ez lehet az a találkozó, amikor Kaepernickék kijönnek a mélyből, vagy még tovább zuhannak abban a bizonyos szakadékban. Esetleg elérte őket a Super Bowl-vesztesek átka? Így nem igazán jöhet össze a Playoff!

Forrás:

Sport365 - Az online sportújság

sport365.hu

Képek: thegrio.com, kctv5.com, examiner.com