NFC South kitekintő 4.-6. forduló

Ülj le fiam, egyes! Ugye ismerős a mondat az iskolákból? Hát persze! Greg Schiano is valami hasonlót vélne leolvasni a tanár bácsi szájáról az eddigi munkásságát értékelendő. De még az is meglehet, hogy otthon a szülőknek- legyen ez a Glazer család- ezt is kimagyarázná, hogy az tulajdonképpen nem is úgy volt. Bárhogy is, csoportunkban nem csak Schianonak van magyarázkodni valója. De talán pont ez a legbosszantóbb az egészben. Ezzel a játékoskerettel, ebben a csoportban most lubickolnunk kellene. Erre itt egy 0-5!

Csapatunk eredményeiről teljes részletességgel olvastatok. A 0-5-tel masszívan tartjuk a csoport utolsó helyét és tulajdonképpen, mialatt gépelek folyamatosan azon gondolkodom, mi a francnak írom én ezt a cikket? Történt ugyanis, hogy amikor kigondoltam ezt a kitekintő rovatot, én bizony azt jósoltam, hogy itt majd három hetente arról számolhatok be  hol állunk a rájátszásért folytatott küzdelemben. Most legfeljebb azért küzdünk, hogy a szakelemzők ne rangsorolják elénk a Jacksonville Jaguars csapatát. Mert bizony akár hiszitek, akár nem egyesek ezt teszik, mondván a 0-5 mellett csapatunk teljes kilátástalanságban leledzik tekintve, hogy Schiano szinte egészen elvesztette a játékosok bizalmát.

Atlantában is minden bizonnyal megszaporodott a sürgősségire beszállított esetek száma. Érvágás, önakasztási kísérlet, lőfegyverek nem kellő precizitással való haléntékhoz szorítása, mely így csak életveszélyes sérülést okoz stb. Ha esetleg egyre több üres széket látnánk majd a Georgia Dome soraiban, még az is meglehet, hogy ez az oka. Az hagyján, hogy az atlantai szurkolók nem erre számítottak, a szezon elején még én is valami Denver-Atlanta Super Bowl-t vízionáltam. De most kezd úgy látszani, hogy azt maximum a bennem dolgozó Hubertus vízionálta tekintve, hogy az Atlanta az 1-4-es mérlegével annyira messze van a nagydöntőtől mint Schiano a szurkolói elismeréstől. A negyedik héten Tom Brady és a Patriots csapott le a Falcons minden egyes apró hibájára és nyerte a meccset 30-23-ra. Az ötödik körben a szezon elején a 32 csapatból a 35.helyre várt Jets adott nekik egy utolsó másodperces mezőnygóllal kegyelemdöfést és verte őket el 30-28-ra. Úgy látszik szeretnek 30 pontot kapni! Most pihentek egyet a nagy ijedtségre és innen vágnak neki a hetedik fordulónak. Viszont sérültlistán Julio Jones és Steven Jackson. A két nagyágyú közül az előbbinek vélhetően véget is ért a szezon, Jackson talán hamarosan visszatérhet.

A Carolina Panthers nagyobb hullámvasúton utazik, mint amilyen a tampai Bush Garden-ben látható. Egy-egy kiváló meccset egy katasztrófális támadó produkció követ. Ez összességében egy 2-3 hoz elég. Ők ugye a negyedik körben pihentek, majd kihasználva a feltöltődést "kemény" 6 ponttal terhelték meg az Arizona védelmét, mialatt a Cardinals csak összeszorgoskodott 22-őt. Így nem csak a mi Izomhörcsögünknek, hanem a Párducoknak sem sikerült elfogyasztaniuk pintyből készült lakomájukat. Hogy ez ne maradjon büntetlenül, annak a minnesotai viking horda látta kárát. 35-10-re nyert a Carolina és Cam Newton valami fenomenálisan játszott. A védelmük továbbra is masszív és amennyiben állandósítani tudnak egy jó formát a támadóknál is, még mindig azt mondom, ez a csapat akár a rájátszásban is ott lehet.

Visszatérve az elmúlt jópár év szokásaihoz, csoportunkat a New Orleans Saintsvezeti 5-1-es mérleggel. Ők eddig nem pihentek, majd most a 7. fordulóban. A negyedik körben megverték a feltörekvő Miami Dolphins gárdáját (38-17), majd ugyanezt tették az idényt meglepetésre nagyon jól kezdő Medvékkel is (26-18). Hogy ne legyen makulátlan a mérlegük, arról Tom Brady és Kenbrell Thompkins gondoskodott egy utolsó másodpercekben végrehajtott touchdown által. Ezzel a 30-27-es vereséggel tér tehát pihenőre a Saints. A védelemben Curtis Lofton, Malcolm Jenkins, Cameron Jordan és a frissen draftolt Kenny Vaccaro is bomba formát mutat. Mondanám, hogy reméljük ez a következő fordulókban megváltozik, de az igazság az, hogy részünkről már tök mindegy.

Láthatjuk tehát, hogy lenne keresnivalónk. De a sportban örök érvényű törvény marad, hogy a ha szó nem létezik!

bucsbejegyzesbanner.jpg

Forrás:

Bucs Blog

buccaneers.blog.nepsport.hu